Atnaujinta 2020-01-07
Sukurta 2020-06-03

Sąrašas būdų kaip paruošti savo įmonę sąstingio periodui po švenčių

Rinkos sulėtėjimas po šventinio periodo paveikia daugybę mažų ir vidutinių įmonių. Vieniems tai reiškia sumažėjusius pardavimus lyginant su išpardavimų laikotarpiu, kitiems - apskritai sulėtėjusią prekybą.

Daugybei mažų ir vidutinių įmonių savaitės po švenčių gali tapti rimtu išbandymu, tačiau jūs galite tai paversti pranašumu. Štai keletas patarimų:

  1.  Atnaujinkite savo internetinius atsiliepimus

    Jeigu turėjote pakylėjimą pardavimuose, tai puikus metas paprašyti savo klientų palikti atsiliepimų. Pasistenkite sukurti kuo paprastesnį ir lengvesnį būdą žmonėm pasidalinti savo pirkimo patirtimi su kitais ir jumis!

    Šis žingsnis padės pamatyti jūsų įmonės stipriąsias puses ir vietas kur galite tobulėti.

    Jei dirbate mažmeninėje prekyboje, jūs tikriausiai jau žinote, jog praėjus šventėms galite tikėtis sulaukti daugiau prekių keitimų ir grąžinimų nei įprastai. Pasinaudokite šia proga pasikalbėti su klientais ir patobulinti savo siūlomas prekes. Tai gali padėti sumažinti grąžinimus ateityje!

  2.  Planuokite ateinantiems metam

    Rinkai sulėtėjus nereiškia, kad jūs turėtumėt daryti tą patį! Pasinaudokite šiuo lėtesniu periodu ir pradėkite ruoštis kitiems metams:

    • Iškelkite naujus tikslus
    • Ruoškite avansu reklaminę medžiagą
    • Suplanuokite įmonės biudžetą
    • Sugalvokite šviežių idėjų

    Pakeisti ar sukurti naujus produktus užtrunka gana ilgai. Pasinaudokite savo laisvesniu grafiku šios srities plėtrai. Ištirkite rinkos ir savo klientų pageidavimus ir ieškokite galimybių kaip patobulinti savo siūlomas prekes ir paslaugas arba kaip geriau jas pateikti per esamus ir naujus rinkodaros kanalus.
     
  3. Paleiskite naują paslaugą, produktą arba sukurkite naują paslaugų ar produktų paketą.

    Šis lėtesnis periodas yra puikus metas išmėginti kažką naujo! Kasdieniniams darbams sumažėjus, jūs turite daugiau laiko pristatyti kažką naujo savo klientams. Kai kurie verslo savininkai svarsto apie:

    • naujus produktus
    • naujas paslaugas
    • esamo produkto ar paslaugos atnaujinimą
    • prekių ar paslaugų apjungimą į pelningesnį paketą
     
  4. Parodykite savo dėkingumą

    Kadangi ankstesnės savaitės buvo labai užimtos, išnaudokite šį laikotarpį bendravimui su savo ištikimiausiais klientais. Padėkokite jiems už tai, kad prisidėjo prie jūsų verslo augimo. Sugalvokite specialų pasiūlymą, kuris būtų skirtas tik jiems.

    Jūsų lojalūs klientai tikrai įvertins tokias jūsų pastangas.
     
  5. Padarykite keletą pakeitimų

    Dauguma mato Naujus Metus kaip puikų metą pradėti kažką naujo.

    Jei planavote pristatyti naują prekės ženklą ar naują stilių savo socialinių tinklų įrašams, dabar pats tinkamiausias laikas tai padaryti. Metų pradžioje dauguma žmonių tikisi pokyčių, todėl tikėtina, kad jūsų sekėjai juos pastebės ir vertins teigiamai.
     
  6. Išlikite pozityvūs

    Pardavimų sulėtėjimas gali stipriai demotyvuoti. Įsitikinkite, jog jūsų lūkesčiai atitinka realybę ir jūsų pačių pardavimų prognozes šiam periodui.

    Pasitelkite ilgalaikį mąstymą - tai tik laikina situacija, kuri greitu metu pasikeis. Išlikite pozityvūs ir produktyvūs. Susikoncentruokite į ateitį ir kurkite planus bei ruoškitės jai.
     
  7. Pasirūpinkite apyvartinėmis lėšomis

    Sezoninis pardavimų sulėtėjimas yra neatskiriama verslo dalis. Svarbiausia planuoti į priekį ir būti jiems pasiruošus. Papildomas finansavimas gali būti tinkama priemonė, užtikrinanti jūsų verslo stabilumą šiuo laikotarpiu ir su juo susijusia mažesne apyvarta.

    Šiuo atveju, CapitalBox gali būti puikus partneris. Mūsų tikslas yra padėti įmonėms palaikyti stabilią ir stiprią veiklą. Sužinokite kiek galite pasiskolinti vos per keletą paspaudimų. Teikite paraišką čia.
     
  8. Nebijokite paprašyti pagalbos

    Kiekvienam verslo savininkui privalu mokėti kaip deleguoti užduotis. Tai gali padėti jums sutaupyti daug laiko ir pinigų.

    Jeigu jūsų komanda maža ir pernelyg užimta, galbūt jums vertėtų deleguoti tam tikras užduotis kitoms kompanijoms teikiančioms tos srities paslaugas.

Jei tikitės lėtesnio laikotarpio po atostogų, kviečiame ištirti strategiškesnį savo verslo aspektą, daugiau planuoti ir išsikelti aiškius tikslus 2020 metams! Atlikite namų darbus, kad galėtumėt mėgautis šventėmis su draugais ir šeima.

Išlikite pozityvūs, padėkite klientams ir išdrįskite paprašyti pagalbos kai jums jos reikia.