Atnaujinta 2018-06-12
Sukurta 2020-02-10

6 šalys, kuriose geriausia pradėti verslą

Praėjusių metų gruodį žiniasklaidos įmonė „Forbes“ paskelbė 2018 m. verslui palankiausių šalių sąrašą, kuriame pirmąją vietą užėmė Jungtinė Karalystė, o antrąją – Naujoji Zelandija.

Galima būtų teigti, kad įsteigti įmonę ir įgyvendinti svajonę – užsiimti nuosavu verslu – galima bet kuriojepasaulio vietoje, tačiau kai kuriose šalyse tai daryti yra palankiau dėl siūlomų paskatų, technologinio pasirengimo lygio ir geriau išvystytos infrastuktūros, reikalingos naujai įmonei atidaryti ir veiklai vykdyti.

Toliau pateikiame šešias šalis, kuriose atidaryti naują įmonę šiuo metu yra geriausia.

Jungtinė Karalystė

2016 metais Jungtinėje Karalystėje (JK) įvykus balsavimui dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, buvo prognozuojama, kad JK ekonomika žlugs. Visgi šis spėjimas nepasitvirtino.

JK gyventojai visada garsėjo darbštumu. Tas pats pasakytina ir apie jų verslumą. Šalyje veikia daug įmonių, startuolių ir didesnės rizikos kapitalo bendrovių. Be to, JK yra viena iš Europos šalių, kuriose atidaryti įmonę ir vykdyti veiklą yra lengviausia.

Imtis nuosavo verslo čia itin pigu – norėdami atidaryti įmonę, išleisite apie 81,45 £. Jei esate pasiruošę įregistruoti savo įmonę, tai Jums kainuos vos 14 £. Be to, ją galite įregistruoti internetu – tam sugaišite apie valandą.

Naujoji Zelandija 

2016 metais savo metinėje ataskaitoje „Doing Business“ Pasaulio bankas Naująją Zelandiją pripažino šalimi, kurioje vykdyti verslą yra lengviausia. Naujoji Zelandija išsiskiria aukštu gyvenimo lygiu ir yra mažiausiai korumpuota šalis pasaulyje, taigi joje užsiimti verslu itin palanku.

Ar norėtumėte išgirsti dar vieną argumentą? Šalyje nėra kapitalo prieaugio mokesčio! Be to, kaip ir JK, čia įmonę atidarysite greitai ir nesunkiai – Naujojoje Zelandijoje šis procesas užtrunka vos vieną dieną.

Airija

Šalyje, kurioje įmonių pajamų mokesčio tarifas yra tik 12,5 proc., veikia tokių pasaulinių milžinių kaip „Google“, „Twitter“, „Facebook“ ir „LinkedIn“ europinės būstinės, taigi Airija šiuo metu yra viena iš verslui patraukliausių šalių pasaulyje.

Kalbant apie naujas įmones, valstybinė organizacija „Enterprise Ireland“, atsakinga už Airijos įmonių plėtrą ir augimą pasaulinėse rinkose, bendradarbiauja su Airijos įmonėmis ir padeda joms pradėti bei plėsti veiklą, diegti inovacijas ir eksportuoti prekes bei paslaugas į pasaulines rinkas.

2016 metais Europos Komisija mažas ir vidutines Airijos įmones pripažino pažangiausiomis Europoje, atsižvelgdama į tai, kad pastarosios tiekia pažangesnius produktus ir kuria daugiau naujų darbo vietų sparčiai augančiose naujose įmonėse.

Bulgarija 

Per pastaruosius metus Bulgarija tapo sparčiai augančiu, verslininkams patraukliu centru, kur atidaryti naują įmonę užtrunka vos 18 dienų.

Bulgarijoje naujai steigiamos įmonės naudojasi įvairiomis finansinėmis lengvatomis. Be to, Bulgarijos įmonėms taikomas fiksuotas mokesčių tarifas, siekiantis tik dešimt procentų.

Vertindama pagal geriausią naujų įmonių steigimo praktiką, Europos Komisija praėjusiais metais Bulgarijos miestą Varną pripažino pirmaujančiu iš kitų 22 miestų trijose Centrinės ir Pietryčių Europos šalyse. Plevenas, Burgasas ir Plovdivas atitinkamai užėmė antrąją, trečiąją ir ketvirtąją vietas. Pilnas sąrašas

Švedija

Praėjusiais metais žiniasklaidos įmonė „Forbes“ Švediją pripažino verslui palankiausia šalimi pasaulyje. 

2016-ieji Švedijos mažosioms įmonėms buvo rekordiniai – šiais metais užfiksuotas didžiausias smulkiojo verslo pelningumas per penkerius metus, kai vidutiniškai 18,2 proc. pajamų sudarė pelnas.

Švedijos sostinė Stokholmas yra vadinama Europos startuolių sostine, kurioje vienam gyventojui tenkantis milijardų dolerių vertės technologijų įmonių skaičius yra antrasis pasaulyje po Silicio slėnio (Silicon Valley). Vien dėl šios priežasties Švediją galima laikyti puikia vieta smulkiajam verslui.

Norvegija

Nors Norvegija yra viena brangiausių šalių pasaulyje, organizacijos „Innovation Norway“ direktorė Anne Worsoe žurnalui „Virgin“ teigė, kad „įkurti įmonę Norvegijoje yra lengva ir nebrangu. Be to, užsiimti verslu čia paprasta.“

Pasak A. Worsoe, Norvegijos sostinė Oslas „pripažįstamas vienu iš verslui palankiausių miestų pasaulyje. Tai sparčiausiai augantis miestas Europoje, išsiskiriantis įvairialype ir stipria ekonomika.“

Galiausiai, Norvegijos gyventojai garsėja skaitmeniniais gebėjimais ir imlumu naujoms technologijoms.

Smulkiojo verslo vykdymas

Jei ieškote kapitalo savo smulkiam verslui, esame pasiruošę Jums padėti. CapitalBox supranta Jūsų veiklos specifiką – įmonę įsteigėme norėdami padėti vidutinėms ir mažoms įmonėms gauti reikalingą apyvartinį kapitalą. 

Mes suprantame, kad laikas – pinigai, todėl paraišką užpildysite vos per penkias minutes. Nesudėtingos paraiškos patvirtinamos per vieną darbo dieną, o reikalingą sumą gausite jau kitą dieną. Kreipkitės jau dabar!

 

Dar daugiau puikių istorijų ir patarimų – skaitykite mūsų bloge!

Sužinokite kaip CapitalBox gali palengvinti jūsų gyvenimą. Sužinokite daugiau!