Atnaujinta 2020-04-28
Sukurta 2020-06-03

Nemokami įrankiai ir ištekliai COVID-19 paveiktiems verslininkams

Koronaviruso krizė turėjo ir vis dar turi didžiulę įtaką mažiesiems verslams. Nuo verslo praradimo iki darbo nuotoliniu būdu, verslai yra priversti greitai reaguoti ir prisitaikyti prie pokyčių, sukeltų koronaviruso pandemijos.

Norėdami padėti jiems prisitaikyti, gan nemažai įmonių pradėjo siūlyti nemokamą prieigą prie jų produtų, kurie gali pagelbėti mažiems ir vidutinio dydžio verslams ir toliau efektyviai dirbti šiuo COVID-19 periodu.

Konferencijų įrankiai

Google: siūlo darbo aplinkos ir vaizdo pokalbių įrankį visiškai nemokamai iki 2020-ųjų liepos. Jų tikslas - padėti įmonėms ir mokykloms, kurios dėl koronaviruso yra priverstos dirbti nuotoliniu būdu. Su šiuo įrankiu jūs galite rengti konferencinius skambučius (iki 250 dalyvių), tiesioginės transliacijas, kurias gali stebėti iki 100 000 žiūrovų, ir taip pat, galimybė įrašyti susitikimus ir išsaugoti juos „Google“ diske.

Adobe: siūlo Adobe Connect, kuri yra internetinė konferencijų platforma susitikimams iki 25 dalyvių. Verslai ir privatūs asmenys gali naudotis šia programa be jokių suvaržymų iki 2020-ųjų 1 d.

Cisco: siūlo nemokamas 90 dienų licencijas su neribotu naudojimu. Tai leis jūsų įmonei rengti vaizdo konferencijas, internetinius susitikimus, internetinius seminarus, ir dalytis savo ekranu.

Jamm: siūlo keturis mėnesius naudotis jų balso ir vaizdo bendradarbiavimo įrankiu skirtu nuotoliniu būdu dirbančioms komandoms.

Zoho Remotely: siūlo nemokamas internetines ir mobilias programėles smulkaus verslo savininkams iki 2020-ųjų liepos 1 d. Šios padeda komandoms bendradarbiauti, bendrauti ir būti produktyviems.

BlueJeans: siūlo 90-ties dienų nemokamą prieigą jų vaizdo konferencijų paslaugos visiems gelbėjimo ir pagalbos tarnybų darbuotojams (medikams, gaisrininkams, policininkams ir kt.) bei NVO (nevyriausybinėms organizacijoms).

 

Nuotolinis darbas

Align Technologies suteikė prieigą prie savo Huddle Tools programinės įrangos visiems smulkiesiems verslams, kad šie galėtų padėti komandoms bendradarbiauti ir atlikti užduotis koronaviruso laikotarpiu.

Atlassian, kuri siūlo produktyvumo ir bendradarbiavimo įrankius, siūlo nemokamą prieigą prie jų produktų visiems smulkiesiems verslams su komandomis iki 10 žmonių. 

Microsoftsiūlo nemokamai pasinaudoti programinės įrangos Office 365 E1 Trial versiją šešių mėnesių laikotarpiui, įskaitant ir populiarią programą Microsoft Teams.

Evernote: siūlo nemokamą registraciją ir prieigą prie Evernote Basic plano. Galite užsirašyti ir žymėtis informaciją bei užvesti žurnalą. Taip pat iškirpti bet kokią medžiagą iš interneto. Su Evernote galite greitai ir saugiai talpinti ir dalintis norima informacija.

 

Persikėlimas į internetinę erdvę

Shopify: siūlo pratęsta 90 dienų bandomąją versiją naujiems klientams. Dabar turintys 14 dienų bandomąją versiją gali šią prasitęsti be jokių mokesčių iki 90 dienų.

Workplace: Facebook įkūrėjas Markas Zuckerbergas kovo 18 d. paskelbė, kad viena iš apmokamų kompanijos socialinio tinklo Workplace versijų bus siūloma nemokamai vyriausybės agentūroms ir skubios pagalbos tarnyboms iki 12 mėnesių.

 

Mokymasis

LinkedIn: siūlo 17 nemokamų LinkedIn mokymosi kursų, įskaitant patarimus, kaip išlikti produktyviems, kurti bei plėtoti santykius, kai negalite susitikti su žmonėmis gyvai. Taip pat kaip naudotis virtualių susitikimų įrankiais bei kurti sveiką laiko su šeima ir darbo pusiausvyrą.

Codeacademy: siūlo 10 tūkst. nemokamų stipendijų su Codeacademy Pro vidurinių mokyklų, kolegijų, bei universitetų studentams iš viso pasaulio iki šių mokslo metų pabaigos. 

 

Marketingas

Omniconvert: A/B testavimo, interneto personalizavimo, tinklo sistemų, bei pažengusio segmentavimo platforma siūlo 5 milijono eurų kreditą Omniconvert programoje.

Hootsuite: siūlo nemokamą prieigą prie savo mokamų socialinės žiniasklaidos valdymo planų iki 2020-ųjų liepos 1 d.

Moz: siūlo nemokamą prieigą į daugiau nei tuziną Moz Academy SEO kursų iki 2020-ųjų gegužės 31 d., įskaitant tokias temas kaip: raktinių žodžių tyrimas, atgalinio ryšio (backlink) pagrindai ir dar daugiau.

 

Kitos paslaugos

WeTransfer:  tris mėnesius siūlys nemokamą prieigą prie savo prezentacijų įrankio „Paste Pro“ naujai užsiregistravusioms komandoms.

Headspace: siūlo nemokamas meditacijas, kurių klausytis galite kada tik norite.