Atnaujinta 2020-11-24
Sukurta 2020-11-24

Geriausios priemonės smulkiojo verslo modernizavimui

Skaitmeniniai įrankiai yra neatsėjama sėkmingo verslo dalis. Jie padeda geriau pateikti jūsų produktus ar paslaugas, bendravimui su klientais, sąskaitų išrašymui, biudžeto sekimui ir sudarymui ir komandos komunikacijai. Šiais laikais gana paprasta rasti bet kokią jums reikalingą programinę įrangą. Geriausia tai, jog kai kurios iš jų - visiškai nemokamos! 
 
Mes visi žinome, kad bet kokie pokyčiai versle gali būti sudėtingi, ypač šiais, abejonių kupinais laikais. Tačiau dažnai neatsižvelgiame į tai, kad šiais laikais yra daugybė įrankių, kurie gali padėti modernizuoti mūsų verslą be jokių komplikuotų procesų ar didelių investicijų. 
Laikai keičiasi labai greitai, todėl verslo modernizavimas neturėtų būti nukeltas į ateitį. Pradėdami modernizaciją dabar, jūs turėsite daugiau laiko išmėginti įvairius įrankius ir pasirinkti jums ir jūsų verslui tinkančią kombinaciją. 

 
Siekdami padėti jūsų verslui tapti efektyvesniu ir greitesniu, mes sudarėme modernių įrankių sąrašą: 

 
1. „WordPress“. Jūs tikriausiai jau žinote ar bent atpažįstate šį pavadinimą. Tai internetinių svetainių kūrimo platforma, kuria naudojasi ne tik smulkios, bet ir kur kas didesnės įmonės. “Wordpress” siūlo daugybę nemokamų šablonų ir įrankių, kurie atitiks visus jūsų verslo poreikius. 

 
2. „WooCommerce“ yra el. prekybos įrankis, sukurtas „WordPress“ platformai. Ją galima pilnai pritaikyti jūsų verslui ir yra paprastas sprendimas tiems, kurie nori pradėti prekiauti internetu. 

 
3. Kita alternatyva yra „Wix“ svetainių kūrimo platforma. Kitaip nei “Wordpress”, “Wix” svetainės dizainą galite susikurti patys ir tam nereikia jokių programavimo žinių. 

 
4. „Shopify“ yra dar viena svetainių kūrimo platforma. Nors Lietuvoje ji dar nėra labai populiari, ji yra pati didžiausia el. prekybos svetainių kūrimo ir talpinimo platforma pasaulyje. Vienas didžiausių skirtumų tarp “Shopify” ir kitų svetainių kūrimo platformų yra ta, jog ji suteikia galimybę smulkiems verslams turėti virtualų kasos aparatą, kurį jie gali naudoti savo fizinėse parduotuvėse. Kadangi jis susietas su internetine svetaine, jūs galite lengvai valdyti inventorių tarp jūsų fizinių ir internetinių parduotuvių. 

 
5. „Avast“ siūlo apdovanojimų susilaukusią ir nemokamą antivirusinę programą. Jie taip pat siūlo VPN paslaugas, kurios leidžia naršyti saugiai ir privačiai. 

 
6. „MailChimp“ yra integruota rinkodaros platforma, skirta mažoms įmonėms. Ilgą laiką jie buvo el. pašto rinkodaros paslaugų lyderiai, tačiau jie išplėtė ir dabar taip pat siūlo: svetainių kūrimą, galimybę vykdyti apklausas ir dar daugybę kitų įrankių. Ja naudotis paprasta, be to, jie siūlo nemokamą planą įmonėms, kurių kontaktų sąrašas neviršija 2000. 

 
7. „Google” siūlo integruotą bendradarbiavimo ir našumo programų rinkinį vadinamą “Google Suite”. Ją sudaro „Gmail“, “Office” tipo programos, “debesies” failų saugykla, kalendorius ir dar daugybę kitų įrankių. 

 
8. „Google Analytics“ yra „Google“ siūloma internetinės svetainės analizės programa, naudojama stebėti internetinio puslapio srautą. Tai yra nepakeičiamas įrankis tiems, kurie nori sužinoti daugiau apie savo internetinės svetainės lankytojus ir jų elgseną. „Google Analytics“ gali pasirodyti sudėtingas įrankis, tačiau „Google” teikia nemokamus internetinius kursus, kurie padės jums ir jūsų komandai greitai ją perprasti. 

 
9. „Google Mano Verslas” yra būtinas visoms, fizines parduotuves turičioms, įmonėms. Tai nemokamas ir lengvai naudojamas „Google“ įrankis, skirtas įmonėms ir organizacijoms, kuris padeda klientams lengviau juos rasti Google paieškoje. 

 
10. Priklausomai nuo jūsų darbo krypties, sutarčių valdymas gali tapti gana varginančia užduotimi. Nesijaudinkite, tam yra programinė įranga, kuri padės palengvinti šį procesą. Dėl vis dažniau naudojamų elektroninių parašų, ši programinė įrangą taip pat tampa vis populiaresnė. Naudodamiesi šiuo įrankiu, jūsų įmonė gali vykdyti sutarčių pasirašymą internetu. Štai keletas pavyzdžių: 

  • DocuSign“ siūlo paprastą būdą išsiųsti ir pasirašyti dokumentus el. parašu. 
  • PandaDoc“ siūlo dokumentų automatizavimo programinę įrangą su dideliu funkcionalumu. 

 
11. Benjaminas Franklinas yra pasakęs: „Jei neplanuojate, jūs planuojate žlugti“. Organizuotumas gali padėti aplenkti konkurentus. Organizavimo programos naudojimas padės jums ir jūsų komandai geriau organizuoti darbą ir jį atlikti efektyviau. Mes siūlome: 
 

  • Trello“ yra internetinė „Kanban“ stiliaus sąrašų sudarymo programa. Ji be galo lanksti, paprasta ir nemokama. „Trello“ padės jums sekti viską, pradedant dideliais projektais ir baigiant smulkiais darbais. 
  • Asana“ padeda valdyti nuotoliniu būdu dirbančias komandas bei visą jūsų organizuotumą. 
     

12. „Evernote Scannable“ padeda greitai ir gražiai nuskenuoti popierinius dokumentus ir paversti juos skaitmeniniais PDF failais. 
 

13. Dienotvarkės ir susitikimų planavimo įrankiai leis jūsų verslui lengvai valdyti susitikimus: 

  • Plandok“ planavimo programinė įranga suteikia galimybę smulkioms įmonėms augti ir plėstis. Jie siūlo savo produktą įvairiausioms pramonės šakoms.

14. Bekontakčio mokėjimo paslauga yra būtina visoms, fizines parduotuves turinčioms, įmonėms.

Neabejotina, kad koronavirusas daro ir toliau darys didelę įtaką verslui. Tačiau mes galime įžvelgti teigiamą pusę – tai puikus metas rasti daugiau laiko ir noro modernizuoti savo verslą. 
 

Pandemija gana stipriai pakeitė žmonių pirkimo įpročius. Vis daugiau žmonių apsipirkinėja internetu, naudojasi paštomatais ir bekontakčiais atsiskaitymais. Naudokitės aukščiau pateiktais įrankiais ir padėkite savo verslui prisitaikyti prie šių ir kitų pasikeitimų rinkoje. 
 
Jei jums reikia apyvartinio kapitalo, kad galėtumėte investuoti į savo verslo modernizavimą, CapitalBox yra pasiruošęs jums padėti! CapitalBox verslo finansavimas yra greitas, paprastas ir lankstus. Užpildykite paprastą internetinę paraišką ir gaukite pasiūlymą jau šiandien!