Atnaujinta 2021-05-03
Sukurta 2022-05-20

Kuris verslo finansavimo būdas labiausiai atitinka jūsų įmonės poreikius?

Jei ketinate plėsti savo verslą arba norite padengti nenumatytas išlaidas, išorinis finansavimas gali padėti pasiekti šiuos tikslus. Prieš priimant bet kokį sprendimą, rekomenduojame atidžiai apsvarstyti, kokia finansavimo rūšis geriausiai atitiktų jūsų įmonės poreikius.

 

Prieš pradėdami ieškoti verslo finansavimo, pirmiausia įsitikinkite, kad:  

  • žinote, kiek pinigų jums reikės  
  • turite solidų verslo planą  
  • žinote, per kiek laiko galėsite grąžinti paskolą  
  • įvertinote savo verslo pajėgumą grąžinti paskolą  

 

Dažniausiai pasitaikantys verslo finansavimo būdai:  

 

Terminuotos paskolos  

Terminuotoji paskola - tai banko arba alternatyvaus skolintojo išduota paskola konkrečiai sumai su fiksuotu grąžinimo grafiku ir fiksuota arba kintama palūkanų norma.  

Su tradicine terminuotąja paskola įmonės gali pasiskolinti nuo 1 000 iki 500 000 EUR ir grąžinti ją per 3-7 metus.  

Viena iš populiariausių paskolų rūšių ir vienas iš greičiausių būdų gauti verslo finansavimą yra trumpalaikė verslo paskola. Naudodamos šio tipo verslo paskolą, įmonės gali gauti nuo 1 000 iki 250 000 EUR ir grąžinti dalimis per 1-36 mėnesius.   

Trumpalaikės verslo paskolos tipiškai turi galimybę lengvai pateikti paraiškas internetu ir joms taikomi lankstesni reikalavimai. Priklausomai nuo skolintojo, įmonės gali gauti patvirtinimą ir net lėšas tą pačią dieną nuo paraiškos pateikimo.   

Kadangi trumpalaikis finansavimas yra patogus ir nekelia didelių reikalavimų, jis  - lyginant su banko paskolomis - gali būti ir brangus. Kainos skirtumą lemia įmonės rizikingumas, kuris dažniausiai, yra per didelis tradiciniams bankams.  

Trumpalaikis finansavimas yra gera idėja išankstiniam projektų finansavimui, investicijoms į atsargas ar įrangą, plėtrai, padengiant gautinas pajamas ar laikiną grynųjų pinigų trūkumą, taip pat papildomam apyvartiniam kapitalui gauti.   

 

Kredito linija 

Verslo kredito linija yra labai panaši į kreditinę kortelę.   

Užuot gavusios vienkartinę sumą - kaip įprastinės paskolos atveju, įmonės, naudojančios šį verslo finansavimo būdą, turi galimybę naudotis kredito linija, iš kurios gali bet kada pasiskolinti pinigų.  

Šio finansavimo privalumas yra tas, kad įmonė turi pasirinkimą pasiskolinti mažesnę sumą ir mokėti palūkanas tik už ją. 

 

Faktoringas (dar vadinamas sąskaitų finansavimu)  

Faktoringas suteikia įmonėms galimybę gauti lėšų parduodant savo sąskaitas faktūras trečiajai šaliai (faktoringo įmonei) su nuolaida arba už nustatytą mokestį. Įmonės gali pasirinkti tylųjį arba standartinį faktoringą.  

Standartinio faktoringo atveju įmonė parduoda faktoringo bendrovei teisę gauti mokėjimą už konkrečią sąskaitą faktūrą mainais už tai, kad faktoringo bendrovė iškart sumoka įmonei dalinę tos sąskaitos faktūros vertę - paprastai 70-85 % sąskaitos faktūros nominaliosios vertės.  

Tylaus faktoringo atveju, įmonė neperleidžia teisių į sąskaitą faktoringo įmonei. Vietoje to, ji gauna avansą, kurį, kartu su nustatytais mokesčiais, grąžina faktoringo įmonei, kai klientas apmoką sąskaitą.   

 

Prekybininko grynųjų pinigų avansas (dar vadinamas verslo grynųjų pinigų avansu)  

Prekybininko grynųjų pinigų avansas siūlo įmonėms greitą grynųjų pinigų avansą už būsimus pardavimus. Šio tipo verslo finansavimu paprastai gali naudotis įmonės, kurios turi pastovius pardavimus, įskaitant mažmenininkus, restoranus ir medicinos įstaigas.   

Įmonės iš skolintojo gauna vienkartinę išmoką, kurią vėliau grąžina iš sugeneruotų pardavimų. Dažnu atveju, tokio tipo finansavimas yra gana brangus.  

 

Įmonėms, kurios nori investuoti į savo augimą arba nori padengti nenumatytas išlaidas  

CapitalBox siūlo apyvartinį kapitalą įmonėms, kurios nori investuoti į savo augimą. Mes teikiame verslo paskolas nuo 2 000 iki 350 000 EUR su iki 2 metų grąžinimo terminu.