Atnaujinta 2021-07-23
Sukurta 2021-08-05

Koks greičiausias būdas pasiskolinti lėšų jūsų bendrovei?

Verslo paskolos vis dažniau siūlomos internetu. Kai kas įspėja jų nesirinkti, o kiti tokias paskolas giria. Įspėjimai dažniausiai yra susiję su tuo, kad tokios paskolos esą pernelyg brangios, o skolintojai yra nesąžiningi. Kaip žinoti, kuris iš scenarijų galioja jūsų atveju, ypač jei pakliuvote į situaciją, kai skolintis reikia greitai.

 

Prireikia skubios verslo paskolos – ką darysite?

Kartais verslininkai turi priimti greitus sprendimus, reikalingus išlaikyti jų verslo tęstinumą. Būna, kad susiklosto nenumatytos situacijos, nors planuojama ir prognozuojama buvo atsakingai. Tokiu atveju, greita verslo paskola gali būti geriausias sprendimas. Be bankų, kurie nepasižymi nei greičiu, nei administravimo paprastumu, kai kalbama apie verslininkams teikiamas verslo paskolas, egzistuoja ir alternatyvieji skolintojai, kurie paskolas įmonėms gali išduoti per kelias dienas.

 

Štai keli dalykai, į kuriuos būtina atsižvelgti, jei pakliūtumėt į staigią finansinę krizę!

Prieš imant greitąją verslo paskolą internetu patartina išanalizuoti jūsų skolinimosi poreikius ir gerai pagalvoti apie:

  • Kodėl jums reikia verslo paskolos? 
  • Ar yra kokių nors kitų būdų finansuoti jūsų verslą, kuriais pasinaudojus nereikėtų mokėti palūkanų ir nereikėtų asmeninio laidavimo?
  • Jei skolintis privalote, kokią sumą turėtumėte skolintis? 
  • Pagalvokite apie finansinius padarinius – kokia būtų skolinimosi kaina per mėnesį? Kada paskola turėtų būti grąžinta? Ar planuojate imdami verslo paskolą suteikti užstatą? Jei ne, nesijaudinkite! Kai kurios paskolų bendrovės siūlo paskolas verslui be užstato. Tačiau ką tai reikštų?
  • Jei turite žmogų, kuris tvarko jūsų finansus, pasitarkite su juo. Visada yra gera mintis gauti patarimų iš kompetentingo asmens, išmanančio jūsų bendrovės specifiką.

 

Palyginkite skirtingų skolintojų pasiūlymus!

Dar vienas detektyvo vertas darbas, kurį galėtumėte atlikti, kad įsitikintumėte, jog jūsų bendrovė renkasi geriausią  pasiūlymą – tai skirtingų paskolų bendrovių palyginimas. Rinka pastaruoju metu yra nepaprastai išaugusi. Išvengti tikimybės susidurti su netikusiu skolintoju galite tiesiog palygindami kelis paskolų pasiūlymus! Verslo paskolas greitai pasiūlyti gali ir teisėtai veikiantys skolintojai, užsitarnavę gerą vardą ir teikiantys kokybiškas paslaugas.

Ką turėčiau lyginti?

Kadangi norite gauti geriausią įmanomą verslo paskolą, turėtumėte atsižvelgti į šiuos faktorius:

  • Kuri paskolų bendrovė siūlo mažiausią mokestį?
  • Kokia bus palūkanų norma?
  • Kaip grąžinsiu man paskolintas lėšas?
  • Kas nutiks, jei vieną mėnesį sumokėti negalėsiu?
  • Kokia būtų paskolos (pagrindinės sumos ir palūkanų) kaina per mėnesį? Ar norite fiksuotos, iš anksto žinomos mėnesinės kainos, ar tai nesvarbu?
  • Perskaitykite klientų atsiliepimų, kad susidarytumėte nuomonę apie bendrovę. 

Kai išanalizuosite savo skolinimosi poreikius ir atliksite palyginimą, dėl paskolos verslui kreipkitės į skolintoją, su kuriuo jaustumėtės komfortiškiausiai. „CapitalBox“ turi solidžias patyrusių specialistų komandas, pasiruošusias padėti ir jums, ir jūsų bendrovei. Kad ir kokių klausimų turėtumėte – bendrojo pobūdžio, susijusių su paraiškos procesu, arba paskolos grąžinimu – mūsų komanda yra pasiruošusi jums ir jūsų bendrovei užtikrinti geriausią įmanomą aptarnavimą telefonu arba el. paštu.

 

Sužinokite daugiau apie mūsų paskolą verslui

 

Čia galite pateikti greitą paraišką dėl paskolos verslui

 

Greitųjų paskolų verslui privalumai ir trūkumai

Privalumai

Verslo paskola yra lanksti ir gana paprasta, palyginus su paskola, išduodama banko arba investuotojo. Jei kalbame apie paskolų administravimą, bankai dažnai yra labai smulkmeniški reikalaudami įvairių garantijų. Jei imate verslo paskolą iš mūsų, išvengsite sudėtingos biurokratijos.

Investuotojai dažnai nori itin išsamių įžvalgų apie bendrovę, jie taip pat nori dalyvauti bendrovės valdyme. Paskolos jūsų smulkiam verslui privalumas yra tai, kad jums nereikia dorotis su tiesioginiu investuotojo dalyvavimu. Lėšas gaunate greitai, kartu išlaikote absoliučią savo verslo kontrolę.

Sutaupote laiko! Laikas verslininkams – ypač smulkiųjų verslų savininkams – dažnai yra itin brangus. Jie tiesiog negali laukti kelių mėnesių, kol bus apdorota banko paskolos paraiška, ir neturi laiko gausybei susitikimų, laukimo, pažadų, vėl laukimo ir pan. 
Išvengiate streso! Kai kuriems smulkiųjų verslų savininkams tai susiję ir su jų pačių sveikata – finansinis stresas yra stipri ir neigiama jėga.

 

Trūkumai

Aukštesnė palūkanų norma. Vis dėlto, kadangi daug paskolų bendrovių gerai įsitvirtino rinkoje, bankams buvo leista konkuruoti ir, be kita ko, palūkanų norma. Daugelis asmeninių banko paskolų šiandien yra išduodamos su aukštesnėmis palūkanomis, nei palūkanos verslams.

Didžiausias paskolų verslui trūkumas iš esmės yra tai, kad skolinimasis kainuoja, kad ir kaip ar iš kur skolintumėtės. Būtinai atidžiai perskaitykite visą sutartį ir įsitikinkite, kad skolintojas turi visus reikiamus finansų priežiūros institucijos leidimus, kad vėliau nesusidurtumėte su nemaloniais netikėtumais.
 

Kaip galiu paveikti paskolų bendrovę, kad mano paraiška būtų apdorota greitai?

Paprastai startuoliams gauti paskolas yra sunkiau, nes tokios bendrovės negali įrodyti savo pelningumo.

Tam, kad savo pozicijas pagerintumėte, jums reikia gerai surašyto verslo plano su trumpalaikiu ir ilgalaikiu biudžetais. Privalote išmanyti savo pačių (nes jūs, kaip asmuo, esate glaudžiai susiję su savo bendrovę), savo bendrovės, konkurentų finansus ir situaciją atitinkamoje rinkoje.

Jūsų asmeniniai finansai irgi turi būti gerai sutvarkyti. Kuo anksčiau pasiruošite, tuo bus lengviau, jei susiklostytų netikėta situacija.

Jei kalbame apie šiek tiek senesnes ir stabilesnes bendroves, paprastai užtenka tam tikro užstato, tokio kaip būstas, tačiau taip pat yra ir skolintojų, kurie užstato nereikalauja. 

Metas pradėti! Galimybių yra daug, o prie šturvalo stovite jūs! Tačiau taip pat patariame pasitelkti į pagalbą greta jūsų esančius žmones, padėsiančius į sprendimo racionalumą pažvelgti kritiškai.

 

PILDYTI PARAIŠKĄ