Atnaujinta 2021-08-06
Sukurta 2022-05-20

Verslo paskola naujai įmonei – susipažinkite su galimais variantais ir atlikite paprastą paiešką internete

Verslo paskola naujai įmonei suteikia jūsų verslui galimybę augti, pasamdyti naujų darbuotojų, investuoti į naują įrangą ir pan. Šiame vadove atidžiau pažvelgsime į skirtingas startuolių finansavimo galimybes.

Ir tada, kai verslo paskolos jums reikia šiais tikslais, ir tada, kai jos prireikia dėl kitos priežasties, verta apskaičiuoti apytikslę verslo paskolos kainą pasinaudojus paskolos verslui skaičiuokle.

Jei jūsų įmonė jau veikia ne mažiau kaip 6 mėnesius, galite pasinaudoti „CapitalBox“ naujo verslo finansavimo galimybėmis.
Sužinoti apie galimus jūsų įmonės finansavimo variantus galite susisiekę su mūsų klientų aptarnavimo tarnyba.

Kai susisieksite su mūsų ekspertais, galėsime parengti pasiūlymą, pritaikytą būtent jūsų bendrovei. Be to, teikti paraišką dėl paskolos verslui galite ir tiesiogiai, internetu.

 

Pateikite paraišką dėl paskolos verslui

 

Verslo finansavimas – paskola verslui be užstato, teikiama naujai įmonei

Tam, kad galėtume garantuoti verslo paskolos suteikimą naujai įmonei, turime nustatę tam tikras finansavimo sąlygas.
„CapitalBox“ paskolų verslui be užstato suteikimo sąlygos yra tokios:

  • Jūsų įmonė turi būti veikianti ne mažiau kaip 6 mėnesius.
  • Jūsų įmonės metinė apyvarta turi viršyti 24 000 EUR.
  • Visi verslo savininkai turi būti nuolatiniai Lietuvos gyventojai.
  • Jūsų įmonė privalo turėti sąskaitą Lietuvoje veikiančiame banke.
  • Įmonės fizinis adresas turi būti Lietuvoje.

Mūsų ekspertai paruošia konkrečiai įmonei pritaikytą individualų pasiūlymą. Būtent todėl mums reikalinga informacija apie įmonės veiklą bei jos savininkus.

 

Kaip priimamas sprendimas dėl verslo paskolos suteikimo naujam verslininkui?

Sprendimas dėl paskolos suteikimo naujam verslininkui yra grindžiamas rizikos vertinimu. Atsižvelgiama į tokius dalykus kaip savininko (verslininko) turtas ir verslumas iki tol, nes šis naujas verslininkas dar neturi ilgos verslo istorijos arba finansinių ataskaitų.

Reikšmingą vaidmenį nagrinėjant verslininko paraišką dėl startuolio finansavimo atlieka ir šio naujo verslininko finansinė atsakomybė bei finansinė padėtis.

Lengvai pateikti paraišką dėl lanksčios paskolos naujam verslui be užstato galite internetu. Vos tik jūsų paraišką dėl paskolos verslui bus gauta, su jumis susisieks mūsų paskolų ekspertai, pasiteirausiantys daugiau informacijos apie jūsų paskolos paraišką. 

 

PAŽVELKITE Į PARAIŠKĄ DĖL PASKOLOS

 

 

Finansavimo šaltiniai naujai įmonei

Jei prireikia finansuoti startuolį arba gauti lėšų pradedant naują verslą, Lietuvoje galimi įvairūs finansavimo šaltiniai. Štai keli populiarūs verslo finansavimo variantai:

 

INVEGA

INVEGA – Lietuvos valstybės įsteigta finansų įstaiga. Šios įstaigos veiklos pagrindiniai tikslai – teikti finansų paslaugas, įgyvendinti ir administruoti finansinius ir kitus verslo finansavimo instrumentus. Kaip ir bankai bei kiti skolintojai, ši įstaiga teikia finansines programas įmonėms, norinčioms pradėti ar plėsti verslą, ar įveikti COVID pandemijos iššūkius. 
Ji dirba su smukiomis ir vidutinio dydžio įmonėmis iš visų verslo šakų. Ši įstaiga siekia padėti Lietuvos įmonėms įsikurti, augti ir plėsti veiklą Lietuvoje. Pavyzdžiui, per INVEGA galite sužinoti, kaip kreiptis dėl lengvatinių paskolų iš Atviro kreditų fondo 2 (AKF2), palengvinančio verslo projektų prieigą prie finansavimo, ypač ankstyvaisiais vystymosi etapais. 

 

Verslo finansavimas be užstato

„CapitalBox“ verslo paskola, skirta naujai įmonei, – tai puikus įmonių finansavimo be užstato pavyzdys. Gavusi lanksčią verslo paskolą nauja įmonė gauna daugiau galimybių plėsti verslą.

Paskola be užstato yra pagrįsta asmenine garantija. Suma priklauso nuo naujos įmonės grynųjų pinigų srautų dydžio ir savininkų finansinės padėties.

Paskolą verslui be užstato „CapitalBox“ siūlo įmonėms, įsteigtoms prieš ne mažiau kaip 6 mėnesius. Šios paskolos paskirtis yra verslo auginimas bei veiklos konsolidavimas. Paprastai pateikti paraišką dėl paskolos verslui be užstato galite internetu, o sprendimas priimamas greitai.

 

SUŽINOKITE DAUGIAU APIE MŪSŲ PASKOLOS VERSLUI PRIVALUMUS

 

Paskola verslui su užstatu

Kai iš banko imate paskolą verslui su užstatu, savaime suprantama, reikalingas tam tikras užstatas. Gali būti, kad nauja įmonė dar neturi turto, tinkamo tapti užstatu, todėl verslo savininkai dažnai garantuoja grąžinimą asmeniniu turtu.

Bankas įvertina kompanijos sėkmės tikimybę bei riziką, tada priima sprendimą dėl paskolos išdavimo. Daugeliu atveju paskola verslui su užstatu yra suteikiama investicijai, o tai, į ką investuojama, naudojama kaip užstatas. „CapitalBox“ lanksti verslo paskola, žinoma, irgi gali būti naudojama kaip investicijų finansavimo instrumentas naujai įmonei. Palyginus su bankais, dokumentų dažnai reikia gerokai mažiau, o startuolio finansavimas, palyginti su bankais, neretai yra daug spartesnis.

 

Asmeninė paskola verslininkui (fiziniam asmeniui)

Populiarus būdas tvarkyti verslo finansus, ypač tada, kai kalbama apie individualią veiklą, yra asmeninė paskola verslininkui. Tokioje situacijoje verslininkai už verslo paskolas atsako savo asmeniniu turtu.

 

Įmonės starto finansavimas pasinaudojus nuosavu arba paskoliniu kapitalu

Naujos įmonės ankstyvaisiais verslo etapais dažnai kliaujasi nuosavo arba paskolinio kapitalo naudojimu. Finansiniai įsipareigojimai, tokie kaip verslo paskolos ar investuotojai, atsiranda vėliau.

Nuosavam kapitalui priskiriamos santaupos, investicijos nuosavomis lėšomis ir bendrovės gautas pelnas.

Prieš pradedant naują verslą finansiniai skaičiavimai atliekami dar rengiant verslo planą. Naujam verslininkui reikėtų atsižvelgti į pradines investicijas bei kapitalo išlaidas per būsimą 6–12 mėnesių laikotarpį.

Verslininkai gali prašyti subsidijos verslo pradžiai iš INVEGA, kad užsitikrintų pragyvenimą šiuo įmonės veiklos pradžios etapu, kol pajamų dar nėra.

Plačiai paplitusi klaidinga nuomonė, kad naujos įmonės finansavimas vyksta iš paties verslininko piniginės. Pradėti veiklą galima ir paprašius verslo paskolos naujai įmonei.

Jei nauja įmonė turi didžiulį plėtros potencialą, galima įtraukti ir verslo angelus, kurie galėtų startuoliui palengvinti prieigą prie finansavimo. Pelningo verslo idėja arba planas apskritai pagerina galimybes gauti finansavimą tokiai įmonei. Galiausiai renkasi pats verslininkas. „CapitalBox“ bet kuriuo atveju nori, kad startuoliams pasisektų ir jie augtų.

 

Skaitykite daugiau apie „CapitalBox“ teikiamas paskolas verslui