Atnaujinta 2021-10-04
Sukurta 2022-05-20

Greitoji paskola verslui – kokius klausimus turėtumėte užduoti sau?

Gali būti, kad diegiate naujoves, plečiate veiklą arba didinate jos apimtis. Kaip ir kiekvienam verslininkui, jums yra labai svarbus finansinis lankstumas. Be to, kaip ir visi verslininkai, puikiai žinote, kad investuoti be papildomo finansavimo šaltinio dažnai yra neįmanoma. Štai kodėl greitai išduodama verslo paskola gali tapti tobulu sprendimu. Juk daugelis verslininkų negali padengti visko iš savo kišenės, o tai ir nėra būtina. 

Be to, verslo paskola gali suteikti finansinę pagalvę, kuri padės susiklosčius netikėtoms situacijoms. Pernai visi gavome galimybę įsitikinti, kad situacijų, kurių negalime kontroliuoti, iš tiesų pasitaiko. Kad ir kam naudotumėte lėšas, greitas papildomas finansavimas kartais yra tikrai geras dalykas.  

Tačiau, jei pradėtumėte galvoti apie paskolą, kokius klausimus sau turėtumėte užduoti? Štai keli svarbūs klausimai.  

 

Kokiam tikslui man reikalingas finansavimas? 

Tai gali atrodyti paprastas klausimas, tačiau kam tiksliai jums reikalingas papildomas finansavimas? Internetu pateikti paraišką dėl verslo paskolos, žinoma, yra labai paprasta. Vis dėlto, jei prireikia papildomo kapitalo, yra ir daugiau alternatyvų. Nors paskola verslui dažnai yra geras sprendimas, jis ne visada yra geriausias. Pavyzdžiui, norite greitai gauti verslo paskolą, nes staigiai prireikė papildomų lėšų? Tarkime, norite įsigyti daugiau prekių atsargų, kurias labai greitai vėl parduosite. Arba galbūt norite įsigyti tam tikros įrangos, kurią ketinate naudoti ateinančius 10 metų? Skirtumas gana didelis. 

Daugiau apie priežastis, dėl kurių verslui gali prireikti paskolos, skaitykite čia.

 

Ar man iš tiesų reikia paskolos, ar geriau būtų kredito linija?

Kasdienėje kalboje abi šios sąvokos dažnai vartojamos kaip sinonimai, tačiau iš tiesų šie finansavimo sprendimai skiriasi vienas nuo kito. Kai internetu teikiate paraišką dėl verslo paskolos, gaunate konkrečią sumą. Visa ši suma pervedama tiesiai į jūsų banko sąskaitą. Kredito linijos atveju turite tam tikrą pinigų sumą, kurią galite naudoti kada panorėję. Visa ši suma nėra laikoma jūsų sąskaitoje, tačiau norimą jos dalį panaudoti galite tada, kai tai jums patogiausia.

Žinoma, kaip ir internetu gautos verslo paskolos atveju, visą kredito linijos sumą galite paimti iš karto, tačiau taip pat galite tai daryti ir dalimis. Galite, pavyzdžiui, paimti dalį sumos, tada šias lėšas grąžinti. Po to galite vėl paimti šiek tiek pinigų – tada, kai tai jums patogu.

Daugiau apie skirtumus tarp verslo paskolos ir kredito linijos skaitykite čia.

 

Kiek finansavimo man iš tikrųjų reikia?

Kai kurie verslininkai vadovaujasi tokiu principu: „Jei jau skolinuosi, tai reikia skolintis kuo daugiau“. Tam tikriems žmonėms tai gali būti tinkama. Juk jei pinigų iškart panaudoti ir nereikia, dažnai juos galima investuoti. Vis dėlto, išmintingiausia būtų daryti atvirkščiai. Užuot klausę, kiek galėtumėte pasiskolinti, galėtumėte sau užduoti kitą klausimą: „Ką paskola man galiausiai duoda“? Atsakyti į šį klausimą galite apskaičiavę investicijų grąžą.

Tada, lygindami skirtingas paskolų sumas galite greitai pamatyti, kiek naudos ir grąžos atneštų kiekviena iš jų. Jei skolinatės daugiau, ar investicijų grąža didėja? Jei ne, skolintis daugiau, nei būtina, gali būti neišmintinga, nes didesnė verslo paskola ir kainuoja daugiau. 

 

Kaip greitai norite gauti paskolos lėšas ir jas pradėti naudoti?

Prieš imant paskolą labai svarbu žinoti, kada šių papildomų lėšų jums reikės. Pavyzdžiui, galbūt turite naują klientą, kurio užsakymui įvykdyti reikia pirkti daug medžiagų? Tokiu atveju verslo paskola būtų tobulas sprendimas, ypač tada, kai pinigų reikia per vos kelias dienas.

Vis dėlto, jei kalba eina apie ilgalaikęs ir iš anksto apgalvotas investicijas, kurios nėra tokios skubios, jūsų finansavimo poreikiai gali atrodyti visiškai kitaip.

Daugiau apie tai, koks būdas pasiskolinti lėšų jūsų bendrovei yra greičiausias, skaitykite čia

 

Kaip greitai ketinate grąžinti paskolą? 

Kokio tipo finansavimas tinka jūsų verslui? Jei pažvelgtume į papildomas palūkanų išlaidas, trumpesnis laikotarpis visada kainuoja mažiau. Tačiau spartesnis paskolos grąžinimas taip pat reiškia, jog turėsite mažiau apyvartinio kapitalo, kurį galėtumėte panaudoti verslo plėtrai. Kitaip tariant, įmokų dažnumas ir dydis, kuriuos ketinate pasirinkti, turi atitikti jūsų grynųjų pinigų srautus. Dėl to, prieš pateikiant paraišką dėl verslo paskolos, verta pagalvoti apie jūsų balansą bei lūkesčius. Pagalvokite apie savo verslo galimybes – ir dabar, ir ateityje. Būtent todėl CapitalBox įmonėms siūlo galimybę paskolą grąžinti per 24 mėnesius. Taip gaunate daugiau jums reikalingo laiko.

 

Koks finansavimas jūsų įmonei tinka geriausiai? 

Domitės, kokiomis finansavimo galimybėmis galėtų pasinaudoti jūsų įmonė? Galite palyginti skirtingas alternatyvas ir pasirinkti tą, kuri jums tinka labiausiai. Laimei, CapitalBox jūsų verslui suteikia įvairias finansavimo galimybes. Taip galite susitelkti į augimą bei savo verslo sėkmę. Visada gausite nemokamą ir skaidrų pasiūlymą, kad tiksliai žinotumėte, kokie yra šią akimirką galimi finansavimo variantai.
 

PILDYTI PARAIŠKĄ