Atnaujinta 2019-05-14
Sukurta 2020-02-10

5 žingsniai, kaip sukurti teigiamą įmonės kredito istoriją

Mes visi žinome, kad geros asmeninės kredito istorijos turėjimas yra labai svarbus mūsų dabartinėje ekonomikoje. Tai turi įtakos norint išsinuomoti butą, pasirašyti sutartį telefono abonentui, imant paskolą, nuomojant mašiną ar net darbinantis. Tai taip pat labai svarbu jei esate įmonės vadovas, nes kredito istorija gali įtakoti įmonės galimybes pasiskolinti.

Kaip kredito istorija įtakoja jūsų verslą?

Išlaikyti gerą kredito istoriją yra nuolatinė užduotis ir niekas nenori to išvengti. Be gerų santykių su verslo partneriais, gera kredito istorija gali padėti jūsų galimybėms gauti finansavimą, padėti valdyti verslo riziką ir pinigų srautus.

CapitalBox kiekvieną mėnesį vertina tūkstančius mažų ir vidutinių įmonių, todėl galime patikinti - turėti kredito istorijos gerinimo strategiją ir ją nuosekliai įgyvendinti yra geriausias būdas užsitikrinti, kad turėsite galimybę pasiekti norimą apyvartinį kapitalą tada, kai to prireiks.

Žemiau pateikiame kelis pasiūlymus, kaip Jūs galite valdyti savo kredito istoriją ir ją pagerinti

1. Valdykite įmonės finansus atsakingai

Jūs greičiausiai žinote, ar bent jau esate girdėję, kaip veikia verslo kredito vertinimas, ir jau netgi galite būti įdiegę procesus, skirtus išlaikyti ir gerinti savo kredito istoriją.

Daugelis profesionalių konsultantų sutinka, kad geriausias būdas įtvirtinti teigiamą verslo kredito istoriją yra užtikrinti, kad jūsų finansai būtų valdomi atsakingai.

Bet ką tai reiškia? Paprastai tariant, visada laiku atsiskaitykite su tiekėjais.

Tai turi didelį poveikį - gera atsiskaitymų istorija yra pats svarbiausias veiksnys kuriant teigiamą verslo kredito reitingą.

2. Nesirūpinti asmeniniu kredito reitingu yra bloga mintis

Jūsų asmeninė kredito istorija išlieka svarbiu veiksniu vertinant jūsų įmonės kreditingumą, ypač pirmaisiais įmonės metais.

Todėl geras asmeninio kredito reitingas yra viena iš būtinų sąlygų, Jūs galite pagerinti savo verslo finansinę padėtį tinkamai tvarkydami savo asmeninius finansus

Pradėkite reguliariai tikrinti savo asmeninę, bei įmonės kredito istoriją, įsitikinkite, kad pateikti duomenys yra tikslūs.

3. Įmonės banko sąskaitos atidarymas

Kitas svarbus žingsnis yra atskirti savo asmeninius ir įmonės finansus. Verslas turi turėti atskirą banko sąskaitą ir atskirą kredito kortelę. Tai padės išvengti nesusipratimų su mokesčių inspekcija ir aiškumo trūkumo išlaidų derinimo metu. 

4. Kontroliuokite kredito istoriją

Įmonės kredito reitingas gali keistis labai greitai, todėl svarbu stebėti šiuos pokyčius, kad esant poreikiui, iškart galėtumėte imtis tinkamų veiksmų.

Suraskite tinkamą įranki sekti šiems pokyčiams - geriausia automatiškai pranešantį jums apie kredito balų ir reitingų pokyčius.

5. Užtikrinkite verslo informacijos vientisumą

Jei norite, kad jūsų verslas būtų vertinamas kaip profesionalus subjektas, turėtumėte siekti išlaikyti nuoseklų jo identitetą visoje komunikacijoje ir informaciniuose šaltiniuose T.y. užtikrinti, kad naudojate tą patį įmonės pavadinimą, adresą ir telefono numerį visose laiškuose, sąskaitose, rinkodaros medžiagoje bei socialinės žiniasklaidos priemonėse.

Tai gali būti nelengva užduotis, atsižvelgiant į tai, kiek daug internetinių įrankių šiais laikais naudojame, bet šis žingsnis tuo pačiu padėtų atskirti asmeninę tapatybę nuo jūsų verslo tapatybės ir padėti verslo kredito biurams išlaikyti tikslesnę informaciją apie Jūsų įmonę

Apibendrinant, nuo ko galėtumėte pradėti:

  1. Laiku atsiskaitykite su savo partneriais
  2. Pasirūpinkite savo asmeniniu kredito reitingu
  3. Atskirkite verslo banko sąskaitas
  4. Pradėkite stebėti asmeninį kredito reitingą bei įmonės kredito istoriją
  5. Suvienodinkite informaciją apie verslo tapatybę ir palaikykite ją tokią toliau

Tikimės, kad straipsnis Jums patiko ir buvo naudingas. Iki kito karto!