Atnaujinta 2020-02-24
Sukurta 2020-06-03

2020 metų verslo mokesčių kalendorius

Jei nedirbate verslo buhalterijoje, apskaitoje ar finansuose, mokesčių pildymas ir mokėjimas tikriausiai nėra tai, ko nuolat laukiate išskėstomis rankomis. Vis dėlto, pasiruošimas užpildyti visus reikiamus dalykus tinkamu laiku apsaugos jūsų įmonę nuo papildomų ir atgalinių mokesčių.  

Pažiūrėkime, kokie yra svarbiausi jūsų įmonės verslo mokesčių terminai. Šių terminų stebėjimas ir laikymasis padės jums ištisus metus teisingai susidėlioti ir tvarkyti finansus. 

Verslo mokesčių galutiniai terminai 2020 metams 

Verslo mokesčių terminai priklauso nuo jūsų įmonės verslo tipo. Čia pateikiami pagrindiniai verslo mokesčių terminai, kuriuos turėtumėte žinoti: 

 

Verslo mokesčių deklaravimo terminai 

Viena iš svarbiausių verslo mokesčių deklaravimo dalių yra mokesčių deklaracijos pateikimas. Tai naudojama norint patikrinti visus iki šiol atliktus mokėjimus ir patvirtinti kitą informaciją apie jūsų įmonę. 

Čia pateikiamos verslo mokesčio deklaravimo datos už 2020 metus: 

 

Verslo mokesčiai ir apmokestinamų pelno mokesčių terminai  

Verslo mokesčių deklaracijos turi būti pateiktos iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio 15 dienos (kalendorinius metus naudojančioms įmonėms birželio 15 diena). 

Visos mokesčių deklaracijos (išskyrus metines GPM deklaracijas) pateikiamos elektroniniu būdu, išskyrus atvejus, kai dėl objektyvių priežasčių mokesčių deklaracijų elektroninėmis priemonėmis pateikti neįmanoma arba deklaracijos pateikimas elektroninėmis priemonėmis sukeltų neproporcingus administracinius sunkumus. 

Visą kalendorių galite pamatyti čia.

 

PVM terminai 

Bet koks mėnesinis ar du kartus per metus PVM mokėjimas Lietuvoje turi būti pateiktas mėnesio, einančio po laikotarpio pabaigos, 25 dieną. Bet koks mokėtinas Lietuvos PVM turi būti sumokėtas tuo pačiu metu. 

Jei Lietuvos PVM deklaracijos yra netinkamai deklaruotos ar užpildytos pavėluotai, įmonėms gali būti taikomos baudos. Pavėluotai užpildžiusiems asmenims taikomos nedidelės baudos ir papildomas 0,03% mokestis per dieną nuo mokėtino PVM, jei mokėtojas vėluoja susimokėti. Baudos už neteisingą PVM deklaravimą yra nuo 10 iki 50% nesumokėto PVM, atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes. Lietuvoje egzistuoja penkerių metų PVM senaties terminas, išskyrus sukčiavimo atvejus, kai jis pratęsiamas iki aštuonerių metų. 

Visą kalendorių galite pamatyti čia.

 

Darbdavio mokesčių terminai 

Socialinio draudimo mokesčių įmokos ir socialinio draudimo mokesčių ataskaitos turi būti sumokėtos ir pateiktos iki kito mėnesio 15 dienos arba iki kitos įprastos darbo dienos, jei 15 diena nėra įprasta darbo diena (savaitgalis, valstybinės šventės). 

Gyventojų pajamų mokestis turėtų būti sumokėtas iki kito mėnesio 15 dienos, jei atlyginimai buvo mokami nuo 1-15 mėnesio dienos. Jei atlyginimai yra mokami po 15 mėnesio dienos, jie turi būti sumokėti iki mėnesio pabaigos. 

Bauda už pavėluotą mokėjimą apmokestinama 0,03% palūkanomis už kiekvieną uždelstą dieną.

Visą kalendorių galite pamatyti čia.

 

Verslo mokesčių terminų supratimas 

Verslo mokesčių pateikimo terminai taikomi įvairių tipų verslo subjektams. Jūs turėtumėte laikytis savo verslo tipo termino. Daugeliui verslininkų taip pat reikia atkreipti dėmesį į ketvirčio mokesčių terminus.  

Jei mokesčių deklaracijos pateikimo terminas baigiasi šeštadienį, sekmadienį ar valstybinę šventę, terminas yra nukeliamas į artimiausią darbo dieną. Kilus abejonėms, pasitarkite su savo mokesčių specialistu arba vietine mokesčių inspekcija.   

Įsitikinkite, kad Jūsų mokesčiai Jūsų nenustebintų!   

Iš anksto pasiruoškite bet kokiam terminui įsirašydami priminimus į savo kalendorių. Tokiu būdu turėsite pakankamai laiko pasinaudoti finansinio planavimo ir vystymosi privalumais gerokai prieš pasibaigiant kiekvienam terminui. 

Tinkamas finansinis kalendorius padės jums tęsti savo verslo planą teisinga linkme ištisus biudžetinius metus – ir jūs nepraleisite svarbių datų ar galimybių.