Atnaujinta 2020-10-22
Sukurta 2022-05-20

CapitalBox įsigijo Olandijos MVĮ finansuotoją “Spotcap” su tikslu geriau palaikyti mažuosius Europos verslus

CapitalBox, pirmaujanti Europinė internetinio finansavimo platforma, šiandien paskelbė įsigijusi „Fintech“ bendrovės „Spotcap Global“ Olandijos padalinį „Spotcap NL“. „Spotcap NL“ yra vienas geriausiai žinomų internetinių verslo finansuotojų Olandijoje. 

CapitalBox įsigytas „Spotcap NL“ yra reikšmingas žingsnis jų plėtros strategijoje ir siekyje tapti pagrindiniu mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) finansuotoju Europoje. Tikimasi, jog įsigytas Olandijos padalinys, kartu su CapitalBox ir jų turima rinkos dalimi, bus geresnėje pozicijoje konkuruoti Olandijos rinkoje, kurioje yra daugiau nei 1,1 m. mažų ir vidutinių įmonių. 

Šiuo metu CapitalBox yra pirmaujantis MVĮ finansuotojas šešiuose Europos rinkose – Olandija, Švedija, Suomija, Danija, Didžioji Britanija, ir Lietuva. CapitalBox teikia verslo paskolas iki 350.000 eurų su iki 36 mėnesių grąžinimo terminu, kurios yra išduodamos per vieną darbo dieną jų nuosavoje skolinimo platformoje. 

Esami “Spotcap NL” platinimo kanalai suteiks CapitalBox geresnę prieigą prie naujo didesnių įmonių segmento, kuriam bankai nėra linkę skolinti. CapitalBox taip pat gaus prieigą prie “Spotcap NL” sukauptos patirties dirbant Olandijos rinkoje, bei prie jų esamo partnerysčių tinklo ir rizikos vertinimo technologijų. Ši Olandijos finansų rinkos patirtis, kartu su inovatyvių rizikos vertinimo technologijų naudojimu, padėjo “Spotcap NL” tapti vienu iš geriausiai žinomų internetinių skolintojų šioje rinkoje. 

  

Scott Donnelly, CapitalBox generalinis direktorius, pasakė:   

„‘Spotcap‘ sugebėjo užauginti išties sėkmingą įmonę Olandijoje. Sujungdami savo žinias ir komandas, mes būsime dar stipresni ir sugebėsime dar geriau padėti mažoms ir vidutinėms įmonėms ieškančioms finansavimo. 

Mūsų gebėjimas lengvai ir greitai suteikti įmonėms reikiamą finansavimą yra ypač svarbu dabar, kai rinkos po biški pradeda atsigauti ir bankai tęsia savo tradiciją neskolindami mažesnėms įmonėms. 

Mūsų aptarnaujamos mažesnės įmonės yra visos Europos ekonomikos pagrindas. ES apie 98% įmonių turi mažiau nei 50 darbuotojų ir jos sukuria apie 50% visų darbo vietų. Kuo geriau mes galime joms padėti finansuoti savo tikslus, tuo geriau bus visai Europos ekonomikai.“ 

Jens Woloszczak, Spotcap Global generalinis direktorius, ir Christian Müller, Spotcap Global generalinis finansų direktorius, prideda:  

“’Spotcap NL’ pardavimas pažymi paskutinį žingsnį mūsų bendroje produkto strategijoje ir siekyje transformuoti ‘Spotcap Global’ į skolinimas-kaip-paslauga pasiūlymą per mūsų ‘LendSuite’ platformą. ‘Spotcap NL’ pardavimas leis mūsų tiesioginio skolinimo ir skolinimo-kaip-paslauga produktas labiau sutelkti dėmesį ties tuo ką jie daro geriausiai - teikti aukštos kokybės sprendimus ir išskirtinio lygio paslaugas savo klientams. 

Mes manome, kad CapitalBox yra idealus pirkėjas, kuris padės toliau plėtoti verslą ir realizuos ‘Spotcap NL’ galimybes ateinančiais metais. Abiejų įmonių žinių ir technologijų derinys dar labiau sustiprins tvirtą rinkos poziciją, o tai reikš geresnes finansavimo galimybėmis Olandijos įmonėms.” 

 

„Spotcap NL“ tęs veiklą po CapitalBox pavadinimu ir prekiniu ženklu. Šį perėjimą yra planuojama pilnai įgyvendinti per kelis ateinančius mėnesius. „Spotcap“ prekės ženklas ir toliau klestės, tačiau tik kaip Skolinimo-kaip-paslauga teikėjas, padedantis finansų įstaigoms visame pasaulyje skaitmenizuoti savo MVĮ skolinimą per jų „LendSuite“ platformą.