Atnaujinta 2018-07-24
Sukurta 2020-02-10

Septyni patarimai, kaip visada pasiekti geriausią rezultatą

Tikėjimas ir aistra gali nuvesti toli. Tiek verslo, tiek sporto pasaulyje gausu pavyzdžių, kaip tikėjimas savo idėjomis, taip pat užsidegimas, energija ir ambicijos gali padėti nuversti kalnus.

Tačiau įmonių vadovai, dažnai dirbantys viršvalandžius, atliekantys įvairaus pobūdžio užduotis ir nuolat sudarinėjantys nesibaigiančių darbų sąrašus, yra linkę apleisti savo sveikatą: jie pervargsta arba dar blogiau – jiems gresia išsekimas.

Pateikiame septynis patarimus, kaip pasirūpinti savimi, kad visuomet pasiektumėte geriausią rezultatą.

1. Kelionėse „atsijunkite“

Verslininkai dažnai keliauja į skirtingus miestus ar šalis, kartais net po kelis kartus per savaitę. Dabar, kai daugybė oro linijų skrydžio metu suteikia galimybę naudotis interneto ryšiu, daugeliui verslininkų 3–5 valandoms lėktuvas tampa jų biuru ir dirbti jie nesiliauja. Tai gali būti išties naudinga, jeigu ruošiatės susitikimui. Tačiau daugeliu atveju skrydis – tai vienintelis metas, kai galite pailsėti nuo skaitmeninio triukšmo. Išnaudokite šį laiką – „atsijunkite“, atsipalaiduokite, paskaitykite knygą, susidėliokite mintis ar nusnūskite.

2. Pasivaikščiokite

Mankšta yra vienas iš veiksmingiausių būdų numalšinti stresą. Vos kelių minučių pasivaikščiojimas padės pravėdinti galvą, be to, judėjimas naudingas ir jūsų širdies bei kraujagyslių sistemai. Du ar tris kartus per dieną atsitraukite nuo kompiuterio ir išeikite pasivaikščioti bent 15 minučių. Dažnai paprasčiausiai vaikštant, lyg trenkus žaibui iš giedro dangaus, paaiškėja ilgai kamavusios problemos sprendimas.

3. Gaukite reikiamų maisto medžiagų

Subalansuota mityba suteikia reikalingų maistinių medžiagų jūsų kūnui ir protui. Kad išliktumėte budrūs ir pasiektumėte geriausių rezultatų, jūsų organizmui reikia tinkamai subalansuoto maisto. Venkite greitojo maisto ir valgykite daug šviežių produktų. Sveika mityba naudinga tiek jūsų smegenims, tiek fizinei būklei ir smarkiai pagerina produktyvumą, nuotaiką, suteikia energijos.

4. Miegas – tai ne prabanga, o būtinybė

Įmonių vadovai dažnai dirba visą dieną iki pat vėlyvo vakaro ir jiems vis tiek atrodo, kad paroje nėra pakankamai valandų, kad spėtų viską nuveikti. Tyrimais įrodyta, kad optimali miego trukmė, būtina tam, kad galėtume išlikti darbingi visą dieną, yra 7–8 valandos. Be to, gerai išsimiegoję jausite mažiau pagundos užkandžiauti greituoju maistu ar gurkšnoti saldžius gėrimus, kad kompensuotumėte energijos trūkumą.

5. Priimkite pagalbą ir išmintingai išnaudokite savo laiką

Vadovaujant smulkiajam ar vidutiniam verslui gali apimti mintis viską daryti tik pačiam ir tuojau pat. Tačiau be galo svarbu suvokti, kaip ir kada vertėtų kreiptis pagalbos į kitus. Gal turite draugų, su kuriais galėtumėte pasidalinti savo darbo naštą? Galbūt galite nusamdyti kelis praktikantus? O gal būtų naudinga sudaryti veiklos rangos sutartį su geriau konkretiems darbams pasirengusia įmone? Galbūt padėtų nedidelė paskola, kurią galėtumėte skirti reklamai, naujai įrangai ar išnaudoti ją nusamdydami daugiau darbuotojų? Verta apmąstyti visas galimybes, kurios padėtų vadovauti verslui ir protingai išnaudoti savo laiką.

6. Nežiūrėkite į viską pernelyg rimtai

Kartais būtina sau priminti, kad nereikia gyvenime į viską žiūrėti per daug rimtai. Atminkite, kad ateis laikas ir viskas susitvarkys, nes kiekviena problema turi sprendimą. Kol jis paaiškės, šypsokitės. Vienas ir veiksmingiausių būdų numalšinti stresą – juokas. Skirkite kelias minutes „YouTube“ filmukui, kuris priverstų jus nusišypsoti. Pamatysite, kaip stebuklingai tai pakels jūsų nuotaiką ir pasitenkinimą gyvenimu. Mokslininkai įrodė, kad net dirbtinė šypsena sumažina stresą ir padeda pasijusti laimingesniam.

7. Medituokite ir atlikite sąmoningumo praktikas

Meditacija turi daugybę privalumų, įskaitant širdies ligų prevenciją. Nesvarbu, kiek laiko medituojate, svarbiausia, ar šia veikla užsiimate reguliariai. Meditacija – tai lyg kiaulė taupyklė: kuo daugiau įdėsite, tuo daugiau vėliau gausite. Streso metu tai gali būti labai naudinga. Internete rasite gausybę nemokamų 5, 10 ar 15 minučių trukmės vaizdo įrašų kaip medituoti.

Sąmoningumo praktika padeda gyventi šiuo momentu ir nuraminti mintis, kai šios pradeda nevaldomai suktis tik apie visus būtinus atlikti darbus. Tiesą sakant, tyrimai parodė, kad padeda ir užduočių, kurias atliekame automatiškai, įsisąmoninimas. Atkreipkite dėmesį į aplinką ir į savo kūno pojūčius.

Kad versle pasiektumėte geriausių rezultatų, pirmiausia turite būti pasirengę pasinaudoti atsiveriančiomis galimybėmis.

Dar daugiau puikių istorijų ir patarimų – skaitykite mūsų bloge!

Sužinokite kaip CapitalBox gali palengvinti jūsų gyvenimą. Sužinokite daugiau!