Atnaujinta 2020-02-21
Sukurta 2020-06-03

5 dalykai, kurie padės jums iš naujo atrasti malonumą auginant verslą

Auginant savo verslą, jūs taip pat turite augti kaip asmenybė. Norite to ar ne, verslumo kelionė yra kupina nepatogių ir iš komforto zonos priverčiančių išeiti momentų.

Visi bent kartą esame girdėję pasakymą - „darbas neturėtų būti įdomus, todėl jis ir yra vadinamas darbu“. Toks požiūris priverčia manyti, kad bet kokia linksmesnė užduotis nėra tikras darbas. Tačiau tyrimai rodo, kad toks niūrus požiūris į darbą yra visiškai neteisingas ir nenaudingas.

Peržiūrėkite mūsų sąrašą ir sužinokite, ar tai padės pakeisti požiūrį į linksmybes ir darbą:

1. Mąstysena

Jūsų mąstysena įtakoja kaip jūs suprantate darbą, save ir jūsų turimus įpročius.

Mokslininkai išskiria mąstyseną į dvi rūšis: fiksuotą ir augimo. Žmonės su fiksuota mąstysena mano, jog didžiausią įtaką jų pasiekimams turi jų įgimti sugebėjimai. Augimo mąstysena, kita vertus, yra siejama su pastoviu tobulėjimu.

Žmonės su augimo mąstysena tiki, kad viską galima pakeisti su teisingu požiūriu. Augimo mąstysenos ugdymas ir palaikymas gali praversti ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir versle. Verslumo kelionėje augimo mąstysena yra būtina ir ji gali padėti įtakoti ir nukreipti jūsų elgesį tinkama linkme.

Štai keletas pratimų, kurie padės pakeisti fiksuotą mąstymą į augimo:

  • Skirkite didesnį dėmesį mokymuisi ir tobulėjimui ir žvelkite lanksčiau į esamą situaciją ir turimus įgimtus gebėjimus
  • Darykite klaidas greitai, anksti ir dažnai. Tiesiog įsitikinkite, kad nekartotumėte tų pačių klaidų
  • Bandykite iš naujo
  • Sutelkite dėmesį į nedidelius patobulinimus, kurie, per laiką, turi galimybę tapti dideliais
  • Raskite mentorių ar trenerį
  • Išbandykite, pavadinkite tai eksperimentu ir pažiūrėkite kas iš to gausis

 

2. Bendradarbiavimas

Tvirtų profesinių santykių užmezgimas padės praplėsti savo pažįstamų ratą. Ilguoju laikotarpiu, tai padės jums ir jūsų įmonei.

Be to, prasmingų santykių kūrimas padeda labiau mėgautis darbu. Jūsų bendradarbiai geriau nei bet kas kitas supranta jūsų kasdienio profesinio gyvenimo subtilybes. Juokavimas ir tarpusavio pasitikėjimas padeda prasklaidyti kasdieninę rutiną ir labiau pasimėgauti laiku, kurį praleidžiate darbe.

 

3. Darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros palaikymas

Pradėti ir plėsti verslą niekada nėra lengva. Jūsų laikas ir dėmesys yra vieni iš vertingiausių jūsų turtų. Visi žinome, kad visada galima padaryti daugiau, tačiau ko negalime tai gauti daugiau laiko.

Norint išlaikyti darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, privalote prioritizuoti užduotis ir nustatyti ribas tarp šių dvejų pasaulių.

Pasaulis juda žaibišku greičiu, bet reikia nepamiršti rasti laiko atsipalaidavimui ir pamąstymams. Dažnai geriausios idėjos kyla sportuojant ar ilsintis atostogų metu. Tinkama pusiausvyra tarp įntensyvaus darbo ir ramaus atsipalaidavimo padeda neužsisėdėti vienoje vietoje ir kūrybingiau žvelgti į darbo problemas.

 

4. Strategija

Kitas jūsų žingsnis yra apibrėžti savo verslo plėtros strategiją. Tai jūsų planas, kuris padės pasiekti įmonės viziją, tikslus, tinkamai prioritizuoti užduotis, ir sėkmingai konkuruoti bei optimizuoti finansinius rezultatus.

Tinkama verslo strategija turėtų jums padėti pasiekti šių tikslų:

  • Produkto tinkamumas rinkai - įsitikinkite, kad jūsų siūlomi produktai yra tokie, kokių nori žmonės.
  • Pelningas siuntimas - nustatykite, kaip galite pelningai pristatyti savo produktą dideliu mastu. 
  • Lanksti rinkodara - galvokite apie tai kaip nuosekliai pasiekti vis daugiau žmonių ir kaip patikimai, ir pelningai juos paversti klientais.

 

5. Planų įgyvendinimas

Įgavus tinkamą mąstyseną, turint nuostabią komandą, sugalvojus kaip tinkamai išlaikyti pusiausvyrą tarp darbo ir asmeninio gyvenimo, ir turint aiškų verslo augimo planą, jūs galite pradėti įgyvendinti visus iškeltus tikslus.

Planų įgyvendinimas gali tapti iššūkiu. Štai keletas patarimų, kurie padės greičiau ir efektyviau išbraukti daugiau užduočių iš jūsų darbo sąrašo:

  • Atlikite minimalų darbą, kurį turite atlikti, kad išspręstumėte problemas. 
  • Sudarykite kasdienį darbų sąrašą. 
  • Pirmiausia atlikite sunkiausias užduotis.
  • Sukurkite sistemą.
  • Vienu metu sutelkite dėmesį ties viena užduotim. 
  • Priimkite 60 sekundžių sprendimus.