Atnaujinta 2019-12-04
Sukurta 2020-02-09

Kaip parengti savo verslą artėjančioms šventėms

Kai kurioms mažoms ir vidutinėms įmonėms šventinis laikotarpis dažnai tampa pačiu užimčiausiu metų laiku.

Šis laikotarpis prasideda nuo Juodojo Penktadienio ir užsibaigia ties Kalėdų išpardavimais.

Jei užsiimate didmenine prekyba, logistika ar mažmenine prekyba, šis artėjantis šventinis laikotarpis gali turėti itin didelę įtaką jūsų būsimiems pardavimams.

Norėdami pilnai išnaudoti šventinį laikotarpį, jūs privalote jam pasiruošti. Pažvelkime į tai, kaip galite pradėti ruoštis šventiniam sezonui.

Suplanuokite ir nustatykite aiškius tikslus

Planavimas yra neatsiejama verslo valdymo dalis. Tai pasidaro itin svarbu šventiniu laikotarpiu.

Papildomų atsargų užsakymas, internetinės svetainės optimizavimas, atostogų grafiko atnaujinimas ar ilgesnių darbo valandų planavimas - visa tai padės jums efektyviai išnaudoti šį šventinį laikotarpį.

Kai kuriais atvejais galbūt nuspręsite, jog vertėtų investuoti savo laiką į kitą projektą. Tai padės jums kaip verslo savininkui sutaupyti laiko.

Šventinis laikotarpis reikalauja didelio pasiruošimo, bet planavimas iš anksto ir aiškūs tikslai padės jums sėkmingai išnaudoti artėjantį šventinį sezoną.

Apačioje pateikiami keli populiariausi pasiruošimo būdai, kuriuos naudoja mažos ir vidutinės įmonės artėjant Juodajam Penktadieniui ir Kalėdoms:

Papildykite atsargas

Tinkamas prekių kiekis yra ypatingai svarbus įmonėms užsiimančioms mažmenine prekyba. Šventiniu laikotarpiu galite parduoti daugiau nei įprastai, todėl svarbu pasirūpinti, kad jūsų atsargos neišsektų šiam laikotarpiui dar nespėjus pasibaigti.

Nuspėti paklausą ir reikiamų atsargų kiekį gali tapti tikru iššūkiu, kadangi ne visada galite būti tikri, kurios prekės bus populiarios, o kurios ne.

Jei turite tokią galimybę, pažvelkite į praėjusių metų pardavimus, pasidomėkite dabartinėmis tendencijomis ir sekite konkurentus. Visa tai suteiks reikiamo konteksto norint nuspėti paklausą.

Sukurkite rinkodaros strategiją

Tinkama rinkodaros strategija padės jūsų verslui išsiskirti iš konkurentų.

Galvokite apie šventinį laikotarpį kaip apie galimybę sukurti kūrybingą ir širdį šildančią rinkodaros kampaniją. Dėmesį kaustanti kampanija gali padėti susirasti naujų klientų.

Įsitikinkite, kad žinote, kas yra jūsų tikslinė auditorija ir iš kur ji gauna informaciją. Tai žinodami, galėsite sukurti ne tik tinkamą žinutę, bet ir pateikti ją tinkamu kanalu.

Sekite savo pagrindinius konkurentus ir ką jie daro. Tai geras būdas gauti įkvėpimą savo kampanijai ir sužinoti tinkamą jos paleidimo momentą.

Pasamdykite ir paruoškite sezoninius darbuotojus

Jei manote, kad jūsų pardavimai augs, vertėtų išsiaiškinti, ar jūsų dabartinė komanda sugebės susidoroti su papildomu darbo krūviu. Jei pastebite, kad jūsų įmonei reikia papildomų darbuotojų, pravartu pradėti įdarbinimo ir mokymo procesą iš anksčiau.

Išankstinis laikinų darbuotojų pasamdymas ir apmokymas padės jūsų pastoviems darbuotojams ir pašalins bet kokį stresą, kuris gali kilti, jei jiems tektų vesti apmokymus įtemptu metu.

Ankstyva samdymo proceso pradžia suteiks pakankamai laiko atsirinkti tinkamus kandidatus ir padės jums suburti išties puikią komandą. Tokiu būdu jūsų įmonė užtikrins puikų klientų aptarnavimą.

Atminkite, kad patenkinti klientai tampa pastoviais klientais.

Pasirūpinkite savo įmonės apyvartinėmis lėšomis

Šventinis sezonas gali paveikti skirtingas įmones nevienodai. Kai kurie verslai gali pastebėti didelį ūgtelėjimą pardavimuose, kiti atvirkščiai - patirti šiokį tokį sulėtėjimą.

Apyvartinių lėšų trūkumas yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios mažos ir vidutinės įmonės stringa su savo augimo planais. Įsitikinkite, kad žinote, kaip sezoniškumas gali paveikti jūsų įmonę ir tam pasiruoškite.

Jeigu ieškote paprasto ir greito būdo finansuoti įmonės išlaidas šiuo šventiniu laikotarpiu, mes jums galime padėti! Pateikite nemokamą ir nieko neįpareigojančią paraišką šiandien ir gaukite atsakymą per 24 valandas!

Naujų metų pradžia yra sudėtingas laikotarpis daugeliui verslų. Jeigu yra bent menkiausia galimybė, jog jums gali pritrūkti apyvartinių lėšų, pravartu pradėti apie tai galvoti jau dabar.

Ankstyvas planavimas padės jums nuspėti ir pasiruošti visiems iššūkiams su kuriais gali susidurti jūsų verslas.