Atnaujinta 2020-04-06
Sukurta 2021-12-14

Recesijos strategijos: kaip jūsų smulkusis verslas gali išgyventi recesiją

Pasirūpinkite esamais klientais 

Jūsų klientai yra jūsų įmonės didžiausias turtas. Be jų verslas negalėtų egzistuoti. Tai gerai žinomas faktas: naujų klientų ieškojimas reikalauja daugiau pastangų ir išteklių nei esamų klientų išsaugojimas. Taigi, jeigu sugebėsite esamus klientus išlaikyti laimingus ir patenkintus, jūsų verslas turės didesnę tikimybę išgyventi recesiją ar nuosmukį. 

Siekite nepriekaištingo klientų aptarnavimo 

Nepriekaištingo klientų aptarnavimo teikimas paskatins jūsų klientus sugrįžti. Klientų aptarnavimas yra svarbus punktas siekiant pasikartojančių pardavimų, o besikartojantys pardavimai yra itin svarbūs norint išgyventi recesiją. 

Susitelkimas ties jūsų klientais yra efektyvi strategija, galinti garantuoti ilgalaikį jūsų verslo stabilumą. Tai galite padaryti įsitikinę, kad kiekviena jūsų kliento patirtis yra vertinga. Nepriekaištingumas turėtų būti jūsų tikslas bendradarbiaujant su klientais. Investuokite į savo darbuotojų praktiką ir perkvalifikavimą klientų aptarnavimo ir paslaugų pristatymo srityse. Personalo ar darbuotojų perkvalifikavimas padės jiems suprasti nepriekaištingo klientų aptarnavimo teikimo svarbą ir tai yra vienintelis būdas jūsų verslui išgyventi recesiją: taip jūs stiprinate savo verslo fronto liniją. 

Personalo praktiką ir perkvalifikavimą galite užtikrinti pasitelkę išorinę pagalbą, kuri padės suorganizuoti seminarus ar dirbtuves. Jeigu tai yra už jūsų biudžeto ribų, suteikite jiems praktikos patys arba duokite kvalifikacijos kėlimo kursus produktams ar paslaugoms, kurias siūlote. 

 

Stebėkite savo verslo pinigų srautą 

Darykite viską, kad jūsų pinigų srautas išliktų teigiamas recesijos metu. Išsaugokite artimą ryšį su savo klientais ir įsitikinkite, kad jie gali atlikti apmokėjimus laiku. Jeigu kai kuriems jų dabar yra sunkus laikotarpis, galite iniciatyviai pažvelgti į šią situaciją ir užmegzti dialogą, kuris vestų į geriausią įmanomą scenarijų. Tai jūsų verslui suteiks didesnę galimybę gauti pirmumo teisę dėl apmokėjimų. 

 

Pritaikykite savo verslo modelį, jei įmanoma 

Nuodugniau ištirkite savo verslą ir peržvelkite jei galite pakreipti savo verslo modelį gerąja linkme. Daugybė verslų keičia savo verslo modelius, kad šie patenkintų klientus arba teiktų pagalbą jūsų bendruomenei visiškai kitokiu būdu. 

 

Sumažinkite nereikalingas išlaidas 

Atidžiai stebėti savo verslo išlaidas yra labai svarbu norint užtikrinti, kad jūsų įmonė išgyvens recesijos laikotarpiu. Jeigu jūsų įmonė išleis išeikvos pinigus tokiems nereikšmingiems dalykams, kaip vakarėliai, bonusai, atostogos, paskatos ar bet kokios kitos išlaidos, neturinčios tiesioginio poveikio jūsų įmonės augimui, tuomet laikas jų atsisakyti ir išlaidas sumažinti. 

 

Parodykite įsipareigojimą rodydami tinkamą pavyzdį 

Jeigu padidinsite darbo laiką ir sumažinsite algas, tuomet pradėkite tai nuo savęs. Rodykite pavyzdį ir sumažinkite savo atlyginimą bei padidinkite darbo valandas. Tokiu būdu jūsų personalas pamatys jūsų pastangas ir komanda bus motyvuota prisidėti prie verslo išsaugojimo. 

 

Pasitarkite su savo kolegomis 

Pasikalbėkite su kitais verslų savininkais jūsų bendruomenėje ir pažiūrėkite, kokių veiksmų jie ėmėsi ir kaip jiems pavyko išlaikyti gyvuojantį verslą. Kai kurie veiksmai gali būti pritaikyti ir jūsų situacijoje. Tai pravertų naujas duris kitoms ir vėliau vyksiančioms situacijoms. 

Egzistuoja ir kiti būdai, kaip išlaikyti gyvuojantį verslą po recesijos, kurie gali būti pritaikyti tik jūsų verslui ar industrijai, taigi, tai priklauso nuo jūsų kūrybingumo. 

 

„CapitalBox“ pasirūpins jūsų verslu ir pajamomis. Verslininkai gali pasikliauti „CapitalBox“ išmanioms, greitoms ir nesudėtingoms verslo paskoloms. Mes teikiame greitas ir lengvas paskolas iki 350 000 eurų. Mūsų paraišką užpildyti užtruksite mažiau nei 5 minutes ir vidutinis paraiškos patvirtinimas trunka vieną darbo dieną. 

Jūsų verslui reikalingą apyvartinį kapitalą gausite vos per vieną dieną. Kreipkitės jau dabar!