Atnaujinta 2021-02-09
Sukurta 2021-12-14

Pasiruošimas verslo atidarymui pasibaigus karantinui

Kaip leidžiame laisvalaikį, kaip dirbame, kaip vykdome verslą, kaip apsiperkame ir kaip mokomės mes ir mūsų vaikai – viskas pasikeitė 2020 metais.. Nors antrasis karantinas dar nesibaigė, greitu metu tam tikriems verslams gali vėl būti leista atverti duris. 

  

Atsižvelgiant į vyriausybė spendimą leisti tam tikroms įmonėms vėl atverti savo parduotuvių duris ir į galimus tolimesnius karantino švelninimus, šiame straipsnyje rasite keletą patarimų, kaip pasiruošti atsidarymui ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

  

Šis straipsnis yra skirtas tik informaciniams tikslams. Prašome visada laikytis vietinės valdžios nurodymų, susijusių su konkrečiais higienos ir saugumo reikalavimais, kuriuos galite rasti čia: eimin.lrv.lt

 

Parduotuvės atidarymas  

  

Fizinių prekybos vietų atidarymas kelia daug vilčių, bet tuo pačiu ir nerimo. Štai keletas patarimų, kurie padės tai padaryti saugiai:  

 

1. Net ir atidarius fizinę parduotuvę, neatsisakykite virtualių paslaugų (pristatymo/atsiėmimo)

Pandemija pakeitė mūsų apsipirkimo įpročius, kurie, net pasibaigus karantinui, gali išlikti. Taip pat, kai kuriems žmonėms gali prireikti daugiau laiko, kol jie vėl saugiai jausis apasipirkinėdami fizinėse parduotuvėse. Neskubėkite atsisakyti karantino metu siūlytų paslaugų. 

  

2. Priemonės, užtikrinančios klientų saugumą   

Įsitikinkite, jog susipažinote su visais saugumo reikalavimais ir esate pasiruošę jų laikytis ir padėti savo klientams jaustis saugiai. 

Jūs tikriausiai jau atmintinai žinote “standartinius” saugumo reikalavimus. Visgi, pakartokime:

  • Pertvarkykite valymo tvarkaraštį, nes turėsite pastoviai dezinfekuoti dažniausiai naudojamas vietas. 
  • Ženklais nurodykite visus galiojančius apribojimus ir paraginkite žmones laikytis rankų plovimo ir higienos rekomendacijų. 
  • Pasirūpinkite, jog įėjus į parduotuvę būtų iškarto matoma rankų dezinfekavimo stotelė. 
  • Priminkite klientams laikytis saugaus atstumo su grindų ženklinimu. 

  

3. Priemonės, užtikrinančios darbuotojų saugumą.  

Taip pat svarbu užtikrinti ir jūsų darbuotojų saugumą. Štai keletas dalykų ką galite padaryti: 

  • Skirkite laiko saugumo ir higienos apmokymams. 
  • Aprūpinkite savo darbuotojus apsauginėmis priemonėmis. 
  • Pasirūpinkite, kad darbuotojai žino kaip elgtis, jei jie ar kiti bendradarbiai užsikrėtė ar turėjo kontaką su korona užsikrėtusiu žmogumi. 

 

Darbuotojų grįžimas į darbo vietą 

Priklausomai nuo to, kokie bus vyriausybės ir jūsų pačių reikalavimai po karantino, verta pagalvoti apie tai, jog net pasibaigus pandemijai, kai kurie darbuotojai norės ir toliau tęsti darbą iš namų. 

Daugybė įmonių turės prisitaikyti prie naujų darbuotojų įpročių ir tapti lankstesnėmis. Štai keletas dalykų, kurie padės tam pasiruošti: 

  • Atlikite darbuotojų apklausą ir sužinokite jų lūkesčius. 
  • Sukurkite savo įmonės nuotolinio darbo politiką tiems darbuotojams, kurių darbas nereikalauja jiems fiziškai būti tam tikroje vietoje. 
  • Turėkite darbovietės valymo planą. 
  • Jei prireiktų, paruoškite saugumo ir higienos taisykles, kurių turi laikytis darbuotojai (kaukės dėvėjimas, rankų higiena ir atstumo laikymasis) 
  • Biuro patalpų pertvarkymas ar mažinimas, atsižvelgiant į darbuotojų, kurie žada ir toliau dirbti iš namų, skaičių. 

 

Prisitaikymas ir lankstumas  

Šie metai ir toliau reikalaus iš verslininkų daug lankstumo ir gebėjimo prisitaikyti, bet tai bus niekis, palyginus su praeitais metais. Jei jūs pasiruošę paversti 2021 metus puikiais, susisiekite su mumis ir aptarkime jūsų verslo finansavimo galimybes! 

CapitalBox“ siūlo verslo paskolas iki 350 000 eurų su iki 2 metų grąžinimo laikotarpiu.