Atnaujinta 2019-08-16
Sukurta 2020-02-10

Ką jums vertėtų žinoti apie verslo paskolas be užstato

Kaip ir daugeliui smulkaus verslo savininkų, jums gali tekti padengti trumpalaikes išlaidas, tokias kaip didesnės mokesčių sąskaitos, įvairūs remontai, būtiniausios įrangos pirkimas, arba galite būti sutelktas į vidutinės trukmės ir ilgalaikes investicijas, tokias kaip rekonstravimas, plėtra, investavimas į inventorių ar naujų darbuotojų samdymas.

Neseniai pradėjusiems veiklą tradiciniai bankai nėra linkę suteikti reikiamą finansavimą. Net jei įvykdysite minimalius reikalavimus, tokius kaip minimalus veiklos laikotarpis ir metinė apyvarta, iš jūsų vis tiek gali reikalauti užstato.

Daugelis žmonių žino, kaip veikia verslo paskolos su užstatu, nes dauguma jų jau naudojasi tokio tipo paskolomis asmeniniame gyvenime. Pavyzdžiui, būsto paskola yra geriausiai žinoma paskola, kurios užstatas yra jūsų įsigytas turtas, kuris atitektų bankui jeigu jums nepavyktų padengti paskolos įmokos. Tokio tipo užstato esmė yra pašalinti skolintojo riziką. Dėl šios priežasties daugelis bankų nori siūlyti tik tokio tipo paskolas, ypač jaunoms ir mažoms įmonėms.

Daugelis bankų reikalauja tam tikro likvidaus užstato, kurį nemokumo atveju būtų galima lengvai konvertuoti į grynuosius pinigus. Kuo paprasčiau yra užstatą paversti grynaisiais, tuo didesnė tikimybė gauti verslo finansavimą iš banko. Šiuo metu dažniausiai naudojamos užstato rūšys yra komercinis nekilnojamasis turtas, verslo įranga, atsargos ar inventorius.

Daugelis žmonių mano, kad bankai suteikia pigiausias verslo paskolas, tačiau norint gauti verslo paskolą iš banko yra gana sudėtinga, o aiškus atsakymas gali užtrukti net keletą mėnesių. Taip pat gali reikėti papildomo audito įvertinti jūsų siūloma užstatą kas ne tik prailgina atsakymo laiką, bet ir sukelia daugiau streso jūsų mažam verslui.

Kaip gauti paskolą smulkiajam verslui be užstato

Dauguma mano, kad verslo paskolos su užstatu turi geresnes sąlygas nei verslo paskolos be jo, tačiau yra daugybė verslo paskolų turinčių panašias sąlygas ir kurioms nereikia jokio užstato. Kartu su laiku kurį sutaupote dėl greito ir paprasto paraiškos patvirtinimo, turėdami lengvą prieigą prie jums reikalingų finansų tada kai jums jų reikia, gali turėti didelę įtaką tolimesniam ir sėkmingam jūsų verslo augimui.

Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl vis daugiau smulkaus verslo savininkų išbando alternatyvius finansavimo būdus, tokius kaip tylus faktoringas ar verslo paskolos, kurias teikia privatūs skolintojai ar „fintech“ kompanijos. Faktoringas yra puikus būdas finansuoti pardavimo sąskaitas, kurios padės išlaikyti jūsų veiklą tvirta ir sėkminga.

Be paprasto paraiškos pateikimo proceso, greito atsakymo ir greito mokėjimo laiko, kai kurios iš šių alternatyvų taip pat nereikalauja užstato, tik asmeninio laidavimo. Tai reiškia, jog jei imate paskolą su asmeniniu laidavimu, jūs garantuojate, kad jūs sumokėsite skolą tokiu atveju jei jūsų įmonei tai nepavyktų.

Asmeninis laidavimas neturėtų jūsų gąsdinti, tačiau svarbu suprasti kaip ji veikia.

Svarbu suprasti, kad asmeniniam laidavimui nereikia jokio ilgalaikio turto užstato, pavyzdžiui, jūsų buto ar šeimos turto. Paprastai turite įrodyti, kad turite tam tikrų lėšų, kad parodytumėte, jog įsipareigojimų nevykdymo atveju galėsite sumokėti paskolą. Verslo paskolos niekas neima galvodamas, kad jos negrąžins, tačiau realybė tokia, kad ne visoms įmonėms sekasi ir ne visos skolos yra grąžinamos. Štai kodėl dauguma privačių skolintojų, teikiančių neužtikrintas verslo paskolas, reikalauja asmeninių garantijų.
Kitas aspektas, į kurį reikia atsižvelgti, yra tai, kad norėdami gauti verslo paskolą su asmeniniu laidavimu taip pat turėsite atitikti tam tikrus kredito įvertinimo kriterijus. Net jei lyginant su bankais tai nėra daug, kai kurie privatūs skolintojai ir „fintech“ bendrovės gali paprašyti jūsų pateikti viso savo turto ir įsipareigojimų sąrašą paraiškos teikimo metu.

Naudodamiesi CapitalBox, jūs galite pateikti paraišką dėl verslo paskolos be jokio užstato ir tik su asmeniniu laidavimu internetu per kelias minutes ir gauti atsakymą tą pačią dieną. Bet kuris Lietuvos verslo savininkas, vykdantis veiklą bent 12 mėnesius ir turintis verslo banko sąskaitą, turi galimybę būti patvirtintas lėšoms, kurių grąžinimo laikotarpis yra nuo 6 iki 24 mėnesių.

Verslo paskolos be užstato gavimas

Prieš imdami verslo paskolą visada turėtumėte turėti planą kaip ketinate ją grąžinti. Visada paklauskite savęs, kodėl norite pasiimti tą paskolą?

Ieškodami finansavimo savo verslui, turėtumėte atsižvelgti į tai, kas yra svarbiau jums ir jūsų verslui. Paskolos kaina visada bus svarbus veiksnys, tačiau naujo kliento įsigijimas, įrangos, kuri padės plėsti jūsų verslą pirkimas, investavimas į rinkodarą ar naujų darbuotojų samdymas gali atnešti daugiau naudos nei ilga pigiausios paskolos paieška.

Įsitikinkite, kad suprantate paskolos sąlygas

Prieš pasirenkant bet kokią paskolą, patariame objektyviai pažvelgti į savo verslą ir jo finansines galimybes. Kartais, nepaisant visų jūsų pastangų ir geriausių ketinimų, verslo planai žlunga. Apžvelkite visas galimybes ir kaip jos gali paveikti jūsų gebėjimą grąžinti paskolą.