Atnaujinta 2020-10-21
Sukurta 2022-05-20

Grynųjų pinigų srauto problemos koronaviruso metu – gidas smulkiam verslui

COVID-19 protrūkis paveikė daugybę mažų ir vidutinių įmonių. Dauguma verslo savininkų stengiasi užtikrinti savo darbuotojų ir klientų saugumą ir tuo pat metu, savo verslo pajamas. Nors mes dar nežinome koks bus galutinis koronaviruso poveikis pasaulinei ekonomikai, yra tam tikri būdai, kurie gali padėti jums apsaugoti savo verslą. Skaitykite toliau ir sužinokite kaip palaikyti „sveiką“ grynųjų pinigų srautą savo versle. 

  

  • Pasiūlykite paprastą būdą atsiskaityti  

Idealūs mokėjimo būdai priklauso nuo jūsų klientų ir jų norų, kurie dažnai gali būti įvairūs. Pasiūlydami įvairius atsiskaitymo būdus suteikiate savo klientams būdą atsiskaityti jiems patogiu būdu, o tai pagerina viso apsipirkimo patirtį ir gali paskatinti dažniau pas jus grįžti. 

  • Pasiūlykite pristatymą į namus 

Jeigu jūs esate restoranas ar kita panaši vieta, kurioje žmonės yra pratę fiziškai apsilankyti, mes rekomenduojame pradėti siūlyti pristatymą į namus ar biurą jei to dar nedarote. Tai puikus būdas palaikyti grynųjų pinigų srautus, gali būti puikus būdas suteikti jūsų verslui teigiamą ir modernų įvaizdį ir galiausiai, pristatymo paslauga gali pritraukti naujus klientus, kurie iki šiol galimai nežinojo apie jūsų verslą. 

Šiais laikais jūs turite gan didelį žinomų pristatymo paslaugų tiekėjų ir platformų pasirinkimą. 

  

  • Operatyviai išrašykite sąskaitas

Kai kalba eina apie sąskaitas, būtina būti operatyviems. Netempkite gumos ir visada stenkitės išrašyti sąskaitas iškarto atlikus darbą arba, jei įmanoma, iš anksto. Vėluojamos sąskaitos reiškia vėluojančius mokėjimus, o tai gali reikšti didelę riziką koronaviruso metu.

Įvertinkite savo sąskaitų išrašymo procesą, ar jis paprastas? Bet koks rankinis darbas, nors ir neatrodantis sudėtingas, gali ženkliai prisidėti prie sąskaitų vėlavimo, ypač didėjant jų kiekiui. 

 

  • Mažinkite išlaidas 

Ar galite pakeisti tam tikrus tiekėjus ar sumažinti nuomą? Ar galite iš naujo derėtis arba atšaukti reguliariai nenaudojamų įrankių prenumeratas? Ar galite pakeisti savo telefono operatorių? Peržvelkite savo išlaidas ir atsisakykite bet ko kas šiuo metu nėra reikalinga. 

Tvarkantis su grynųjų pinigų srautų problemomis koronaviruso metu gali būti nemažas iššūkis. Jei įgyvendinus visas viršuje pateiktas rekomendacijas jums vis dar reikia šiek tiek pagalbos ir daugiau apyvartinių lėšų, mes esame pasirengę jums padėti. CapitalBox lankstus finansavimas nuo 2000 eurų yra pritaikytas smulkiems verslams šiais koronaviruso laikais. Pateikite paraišką per kelias minutes čia