Atnaujinta 2019-05-28
Sukurta 2022-05-20

2 priežastys kodėl smulkus ir vidutinis verslas vengia skolintis iš bankų

Mažos ir vidutinės įmonės yra Europos ekonomikos pagrindas. Jos sudaro daugiau kaip 99 proc. Visų ES įmonių, jose dirba 2/3 visų darbuotojų, jos sukuria 57% visos pridėtinės vertės. Tuo pat metu šios įmonės susiduria su problema, kaip gauti papildomų lėšų apyvartiniam kapitalui ir pažymi šį klausimą kaip vieną iš svarbiausių iššūkių, su kuriais MVĮ įmonės susiduria kasdienėje veikloje.

Verslo paskolos - kartu su kredito linijomis - vis dar yra vienas iš dažniausių verslo finansavimo šaltinių tarp MVĮ Europos Sąjungoje. Deja, tradiciniai bankai nesutinka finansuoti daugelio tokių įmonių - arba paskolos pasiūlymas neatitinka verslo lūkesčių dėl sumos ar paskolos termino. 2018 metais beveik 20 proc. MVĮ negavo banko paskolos visai planuotai sumai.

Smulkių ir vidutinių įmonių atstovai įvardija dvi pagrindines priežastis, sukeliančias sunkumų mėginant skolintis iš tradicinių bankų:

1. Bankai vengia finansuoti jaunesnes nei 3 metų įmones

Bankai gali atmesti paraišką paskolai tik dėl to, kad įmonė veiklą vykdo palyginti nesenai ir neturi pakankamai kapitalo užtikrinti paskolos grąžinimą, ar įmonės vadovo kredito reitingas yra per žemas. Reikalaujamas užstatas taip pat gali būti kliūtis, nes dažna jauna įmonė dar neturi ko užstatyti.

2. Daug laiko reikalaujantis įmonės mokumo vertinimo procesas

Paraiškos vertinimo procesas gali išsitęsti dėl daugybės prašomų dokumentų, reikalingų įmonės mokumo vertinimui atlikti, todėl įmonės planai ar projektai gali užstrigti dėl kapitalo trūkumo. Daugumai mažų ir vidutinių įmonių verslo paskolos reikia kuo greičiau, kad būtų galima tinkamai finansuoti projektus, kurie leistų įgyti pranašumą prieš konkurentus.

Kiekvienam įmonės vadovui aišku, kad sunkumai finansuojant naujas idėjas ankstyvosiose verslo stadijose gali turėti įtakos sėkmingam jų verslo augimui. Kapitalas šiame etape yra labai svarbus visiems verslininkams, nesvarbu, ar pinigai būtų skirti samdyti ar apmokyti darbuotojus, pirkti inventorių, kurti naujus produktus, ar tiesiog turėti papildomo kapitalo, kai to labiausiai reikia.

Verslo paskolų teikimo procesas turėtų būti kaip įmanoma trumpesnis ir greitesnis, štai kodėl CapitalBox stengiasi daryti tai, ko įprastiniai bankai negali - judėti Jūsų verslo greičiu.

Esame finansų technologijų pionierius, ir mes didžiuojamės produktais, kurie suteikia jums esminius privalumus, tokius kaip:

  1. Paraiška paskolai gauti, kurią užpildyti tetruks 5 minutes
  2. Asmeninis konsultantas visais verslo paskolos klausimais
  3. Greiti atsakymai į visas užklausas
  4. Pinigai, kurie pasieks Jūsų sąskaitą per kelias valandas po sutarties pasirašymo
  5. Aiški ir skaidri paskolos grąžinimo tvarka

Taigi dabar jūs žinote, kad jūs turite pasirinkimą - nesate paliktas vienas. Mes tikime jūsų įmone.

Jei  jaučiate apyvartinio kapitalo stygių, pateikite savo paraišką čia. Mes netrukus su jumis susisieksime.

Tikimės straipsnis jums patiko ir buvo naudingas. Iki kito karto!